1. Πρόγραμμα World Choral21 του Παγκυπρίου Συνδέσμου Χορωδιών. Θα θέλατε να μας πείτε λεπτομέρειες μαέστρο;

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην προώθηση της Κυπριακής χορωδιακής μουσικής στον υπόλοιπο κόσμο. Φέτος θα πραγματοποιηθούν στο Βερολίνο δύο παρουσιάσεις 21 και 22 Νοεμβρίου. Θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων,  χορωδιακά Κυπριακά έργα έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί μέσα από την πλούσια μουσική παράδοση της χώρας μας. Η αποστολή τελεί υπό της αιγίδα της Κυπριακής Πρεσβείας στο Βερολίνο. Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στους Υποστηρικτές μας, το Hellenic Media Group, τη Διεθνή Ένωση Κρήτων

Δημοσιογράφων, το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

2. Έχετε δώσει αρκετή έμφαση από νωρίς στις δράσεις εκτός Κύπρου.Πού στοχεύετε με τη δραστηριοποίηση στο εξωτερικό;

Πιστεύω πως είναι σημαντική η προβολή της Κυπριακής ταυτότητας στο εξωτερικό αφού προσδίδει διαστάσεις εκπροσώπησης και ενισχύει με αρκετούς τρόπους το αίσθημα της περηφάνειας και της εθνικής ευθύνης. Μέσα από την προσπάθεια μετάδοσης των αρχών της κληρονομιάς μας συναντούμε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία  να επαναπροσδιορίσουμε αυτές τις αρχές, να τις επαναπροσεγγίσουμε και να τις αφομοιώσουμε βιωματικά.

3. Ιδρύτης του πρώτου Παγκυπρίου Συνδέσμου Χορωδιών, της Ευρωπαϊκής Ορχήστρας Νέων Κύπρου και της Παγκύπριας Χορωδίας. Μεγάλα επιτεύγματα. Τί είναι αυτό που σας καθοδηγεί; Τί είναι εκείνο που σας κινητοποιεί;

Η ίδρυση του συνδέσμου ήταν ένας από τους πιο ξεκάθαρους στόχους που είχα. Υπήρχε και υπάρχει πάντα η ανάγκη για συλλογική δράση στην κοινωνία. Είτε αφορά τη μουσική είτε τον πολιτισμό γενικότερα είτε την πολιτική. Παρόλα αυτά οι στόχοι μου δεν αφορούσαν ποτέ, αποκλειστικά τη μουσική. Για μένα η μουσική είναι το μέσο που χρησιμοποιώ για να καταφέρω να δημιουργήσω, να προσφέρω και να εμπνεύσω. Η Ίδρυση του συνδέσμου και των συνόλων του, σαφώς ενίσχυσαν αυτό το όραμα. Δε θα μπορούσα, σαφώς, να τα καταφέρω χωρίς τη στήριξη και την καθοδήγηση των συνεργατών μου.

4. Για την κοινωνία; Πού βρίσκεται η Κυπριακή κοινωνία σήμερα;

Η κοινωνία αλλάζει. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και κάθε τι που αλλάζει έχει τα ρίσκα του. Σίγουρα είναι καλύτερο από τη στασιμότητα. Θέλει όμως προσοχή στις προτεραιότητες που πρέπει να οριστούν στο πλαίσιο αυτής της αλλαγής. Για μένα η πρώτη προτεραιότητα είναι η παιδεία.

5. Σας ενδιαφέρει η πολιτική; Είχατε προτάσεις; Το βλέπετε σαν κάτι που θα μπορούσατε να αντέξετε;

Ναι είχα προτάσεις. Και το γεγονός αυτό με βοήθησε να επιβεβαιώσω την αρχική μου φιλοσοφία. Ο κάθε ένας από μας πολιτεύεται από τη θέση που βρίσκεται και άλλοι πολιτεύονται ως πολιτικοί. Δεν με ενδιαφέρει το δεύτερο. Δεν δρώ για να πολιτευτώ. Πολιτεύομαι μέσα από τις δράσεις μου.6. Πώς θα θέλατε να σας θυμούνται όταν ολοκληρώσετε το έργο σας.Το έργο του καθενός είναι ολόκληρη η ζωή του. Το πέρασμά του. Αφορά μόνο τον ίδιο.Δεν επιθυμώ ούτε βραβεία ούτε αναγνώριση ούτε να αφήσω έργο που θα το δοξάζει το κράτος. Τίποτα τέτοιο. Θα μου αρκούσε να γινόταν η πορεία μου παράδειγμα για 5-10 παιδιά που έχουν αποφασίσει να αγωνιστούν για να αλλάξουν όσα δεν αντέχουν στον κόσμο.

Image

ΠΗΓΕΣ www.hellenicmediagroup.com ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΕΣ

Tags:

Comments are closed

Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
HELLENIC MEDIA GROUP
Politispress
THE GREEK NEW PAPER
ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
PANCRETAN ASSOCIATION OF AMERICA
ΚΡΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ”ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”
ΡΑΔΙΟ ΓΕΦΥΡΑ
3XY 1422 AM RADIO HELLAS
Πρόσφατα σχόλια
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
  hellas radio
  Evripos 90 FM
   « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  Με απόφαση του Δ.Σ της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε όλοι οι διαφημιζόμενοι από το επίσημο SITE μας ,προβάλλονται εντελώς ‘’ΔΩΡΕΑΝ’’ χωρίς καμιά από εμάς οικονομική απαίτηση.

  Η αγαστή συνεργασία μας με τις εταιρείες αποτελεί ότι καλύτερο για την Ένωση και τα μέλη της, και τους ευχαριστούμε.

  Attica Group
  Blue Star Ferries
  HELLENIC SEAWAYS
  ANEK LINES
  MINOAN LINES
  GOLDEN STAR FERRIES
  AEGEAN
  OLYMPIC AIR
  SKY EXPRESS
  GELASAKIS GROUP
  LET”S TOUR
  LETS FERRY
  LETS DRIVE
  CRETAquarium Θαλασσόκοσμος
  Lyro dental clinic
  Advertisement