Εξελίξεις δρομολογούνται στην Εκκλησία της Κρήτης μετά την διαπίστωση της βεβαρημένης κατάστασης της υγείας του Αρχιεπισκόπου, κκ Ειρηναίου. Εδώ και περίπου ένα χρόνο, είναι γνωστό στην κοινωνία ότι η υγεία του Σεβασμιώτατου έχει επιβαρυνθεί πολύ και ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας των Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Κρήτης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο προκειμένου να γίνει μια διερευνητική επαφή με τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο, όπου τέθηκε με ιδιαίτερη προσοχή το ζήτημα της παραίτησης, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα …

ο θέμα επανήλθε το τελευταίο διάστημα στην επικαιρότητα καθώς τα προβλήματα πλέον είναι πιεστικά και το κενό στο τιμόνι της Εκκλησίας της Κρήτης τα κάνει πιο σοβαρά.

Και δεν είναι μόνον τα λειτουργικά ζητήματα που προκύπτουν κάθε τόσο αλλά και σοβαρά κοινωνικά θέματα όπως για παράδειγμα οι πρόσφατοι σεισμοί και οι επιπτώσεις στην κοινωνία της Κρήτης.

Σε αυτό το βαρύ κλίμα, λοιπόν, συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης και – όπως αποκαλύπτει σήμερα το “Ράδιο Κρήτη” μέσα από την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη – αποφάσισε να ενεργοποιήσει την Παράγραφο 2 του Άρθρου 39 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κρήτης που ορίζει ότι, άμεσα, τρεις γιατροί, παρουσία του προέδρου των Πρωτοδικών Ηρακλείου, θα επισκεφθούν τον Αρχιεπίσκοπο στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί για εκείνον στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης προκειμένου να αποφανθούν εάν ο Σεβασμιότατος έχει τη δυνατότητα να ασκήσει επαρκώς τα καθήκοντά του.

Στη συνέχεια, θα συνεδριάσει εκ νέου η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος προκειμένου να αποφασίσει εάν θα παραδώσει τη γνωμάτευση στο Φανάρι για να ξεκινήσει η διαδικασία της διαδοχής.

Αν αποδειχθεί ότι είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου τότε η θέση κηρύσσεται χηρεύουσα.

Αμέσως, βάσει Καταστατικού, ο Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων θα οριστεί τοποτηρητής και δρομολογείται η συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης για το Τριπρόσωπο από τους 8 Μητροπολίτες, από τους οποίους ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, θα επιλέξει εκείνον τον διάδοχο στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Το ενδιαφέρον τους έχουν εκφράσει, όπως είναι γνωστό, τρεις Μητροπολίτες. Ο λόγος για τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου & Βιάννου κ. Ανδρέα, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιο.

Πρόκειται για μία τυπική, ουσιαστικά, διαδικασία που θα εξελιχθεί σε βαρύ κλίμα ακριβώς λόγω της κατάστασης της υγείας του Αρχιεπισκόπου…

Πηγή: ekriti.gr

Categories:

Comments are closed

Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
HELLENIC MEDIA GROUP
Politispress
THE GREEK NEW PAPER
ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
PANCRETAN ASSOCIATION OF AMERICA
ΚΡΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ”ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”
ΡΑΔΙΟ ΓΕΦΥΡΑ
3XY 1422 AM RADIO HELLAS
Πρόσφατα σχόλια
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
  hellas radio
  Evripos 90 FM
   « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  Με απόφαση του Δ.Σ της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε όλοι οι διαφημιζόμενοι από το επίσημο SITE μας ,προβάλλονται εντελώς ‘’ΔΩΡΕΑΝ’’ χωρίς καμιά από εμάς οικονομική απαίτηση.

  Η αγαστή συνεργασία μας με τις εταιρείες αποτελεί ότι καλύτερο για την Ένωση και τα μέλη της, και τους ευχαριστούμε.

  Attica Group
  Blue Star Ferries
  HELLENIC SEAWAYS
  ANEK LINES
  MINOAN LINES
  GOLDEN STAR FERRIES
  AEGEAN
  OLYMPIC AIR
  SKY EXPRESS
  GELASAKIS GROUP
  LET”S TOUR
  LETS FERRY
  LETS DRIVE
  CRETAquarium Θαλασσόκοσμος
  Lyro dental clinic
  Advertisement