Στη συνάντηση συμμετείχε και η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας, κα Κική Πετρουλάκη

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 με την Αρχηγό της Αστυνομίας της Ισλανδίας κα Sigridur Bjork Gudjonsdottir και την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας, κα Κική Πετρουλάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελληνικής Αστυνομίας στο πρόγραμμα «Ουσιαστική σύμπραξη ελληνικών Φορέων και Αρχών για την ενίσχυση της στήριξης και προστασίας γυναικών και παιδιών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, κατά τα πρότυπα της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, μέσω αξιοποίησης καλών πρακτικών της Αστυνομίας της Ισλανδίας» το οποίο χρηματοδοτείται από το Active Citizens Fund στην Ελλάδα (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός ΕΟΧ 2014-2021).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και αναπτύχθηκαν οι μορφές και οι τρόποι αντιμετώπισης του.

Παράλληλα, έμφαση δόθηκε στη θυματοκεντρική διαχείριση του φαινομένου από εξειδικευμένα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και τον ρόλο των ειδικών Υπηρεσιών που έχουν ιδρυθεί.

Ο κ. Αρχηγός εξήρε το έργο των συμμετεχόντων στο πεδίο της ενδοοικογενειακής βίας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ευρωπαϊκή και διεθνή συνεργασία μεταξύ χωρών και Φορέων, καθώς έτσι αναβαθμίζεται το επίπεδο και η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους πολίτες.

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος με ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των δυο αστυνομιών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας, ο Υποδιευθυντής Αστυνομίας Ισλανδίας στο Κέντρο Αστυνομικής Κατάρτισης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης, κ. Gudmundur Asgeirsson και η ψυχολόγος κα Αντωνία Τσιριγώτη.

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2022

Tags:

Comments are closed

Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
HELLENIC MEDIA GROUP
Politispress
THE GREEK NEW PAPER
ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
PANCRETAN ASSOCIATION OF AMERICA
ΚΡΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ”ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”
ΡΑΔΙΟ ΓΕΦΥΡΑ
3XY 1422 AM RADIO HELLAS
Πρόσφατα σχόλια
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
  hellas radio
  Evripos 90 FM
   « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  Με απόφαση του Δ.Σ της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε όλοι οι διαφημιζόμενοι από το επίσημο SITE μας ,προβάλλονται εντελώς ‘’ΔΩΡΕΑΝ’’ χωρίς καμιά από εμάς οικονομική απαίτηση.

  Η αγαστή συνεργασία μας με τις εταιρείες αποτελεί ότι καλύτερο για την Ένωση και τα μέλη της, και τους ευχαριστούμε.

  Attica Group
  Blue Star Ferries
  HELLENIC SEAWAYS
  ANEK LINES
  MINOAN LINES
  GOLDEN STAR FERRIES
  AEGEAN
  OLYMPIC AIR
  SKY EXPRESS
  GELASAKIS GROUP
  LET”S TOUR
  LETS FERRY
  LETS DRIVE
  CRETAquarium Θαλασσόκοσμος
  Lyro dental clinic
  Advertisement