Φωτογραφίες από τα εγκαίνια του Πληροφοριακού Κέντρου της ΕΛ.ΑΣ. στην 85η Δ.Ε.Θ.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος πραγματοποίησε εχτές, Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021, τα εγκαίνια του Πληροφοριακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας, στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό .

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, στην ομιλία του επεσήμανε:

«Η Ελληνική Αστυνομία το 2021 είναι παρούσα στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εκσυγχρονισμένη και αναβαθμισμένη ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες της προς τους πολίτες, στοχεύοντας στη διασφάλιση του αγαθού της ασφάλειας των πολιτών και στην προώθηση του αισθήματος της εμπιστοσύνης προς τον αστυνομικό που διαρκώς είναι στο δρόμο και δίνει τη δική του μάχη για την πάταξη της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας.

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης συνιστά ένα κομβικό εμπορικό επιχειρηματικό, κοινωνικό και πολιτικό γεγονός, στο οποίο δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς δίνουν δυναμικό παρόν, παρουσιάζοντας την Ελλάδα του χθες, του σήμερα και του αύριο, τιμώντας την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την επανάσταση του 1821 και συστήνοντας στον πολίτη νέες ψηφιακές υπηρεσίες και τεχνολογικές καινοτομίες.

Στα πλαίσια αυτής της διεθνούς συνάντησης η Ελληνική Αστυνομία συστήνεται, προκρίνοντας τη φράση «Σύγχρονη Αστυνομία-Ασφαλείς Πολίτες», επιτείνοντας το στόχο ότι μία σύγχρονη αστυνομία, η λειτουργία της οποίας συνάδει με ευρωπαϊκές και διεθνείς αστυνομικές πρακτικές, μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών.

Με τη δυναμική της παρουσία προτάσσει αρχές και αξίες, με σκοπό την προάσπιση της νομιμότητας, της ίσης μεταχείρισης και του δικαιώματος στη διαφορετικότητα, την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στην επιχειρησιακή δράση και φυσικά, το σεβασμό στην αξία της ζωής και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Παράλληλα, ενδυναμώνοντας τον επιχειρησιακό μας σχεδιασμό, καταρτίστηκε το στρατηγικό και επιχειρησιακό πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας 2021-2025 με βασικούς πυλώνες την εφαρμογή μοντέλων διοίκησης, που δημιουργούν εχέγγυα συνέχειας και αναβάθμισης. Η εφαρμογή του νέου «πληροφοριο-κεντρικού και λειτουργικού μοντέλου», σε συνδυασμό με τον στρατηγικό χρηματοδοτικό σχεδιασμό για τη νέα χρηματοδοτική περίοδο 2021-2027, έχει δώσει ώθηση στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Σώματος και την περαιτέρω ψηφιοποίηση των προσφερόμενων διοικητικών υπηρεσιών κατά τις συναλλαγές του πολίτη με τις Υπηρεσίες μας.

Παράλληλα, η εφαρμογή του Μοντέλου «Χωρο-χρονικής και λειτουργικής αναδιάρθρωσης υπηρεσιών και εξορθολογισμού του ανθρώπινου δυναμικού» έχει ως κύρια στόχευση:

– την αναβάθμιση και ψηφιοποίηση των εσωτερικών διοικητικών διαδικασιών και την ανάπτυξη των επιτελικών μας διαδικασιών,

– την αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών μας με σκοπό την άμεση ανταπόκριση, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, την ευελιξία και την εγγυημένη ασφάλεια,

– την ορθή, δίκαιη και εξορθολογισμένη κατανομή του προσωπικού των Υπηρεσιών μας, με τρόπο που θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στο έργο μας.

Η Ελληνική Αστυνομία, επενδύοντας στην εξωστρέφεια και στην εγγύτητα με τον πολίτη συμμετέχει με ένα πολυδιάστατο Πληροφοριακό Κέντρο στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, προβάλλοντας Υπηρεσίες, επιχειρησιακού και ψηφιακού κυρίως ενδιαφέροντος…

…προβάλει την ψηφιακή αστυνομία, μία αστυνομία που συνάδει με τις τεχνολογικές και ψηφιακές εξελίξεις της εποχής μας, και έχει πλέον τη δυνατότητα να εντάσσει αυτές στις επιχειρησιακές πρακτικές εξιχνιάσεις εγκλημάτων, αλλά και πρόληψης της εγκληματικότητας…

…και τέλος να εγκαινιάσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα με την επίδειξη των πρώτων ηλεκτροκίνητων επιβατικών οχημάτων, μηχανοκίνητων, αλλά και ποδηλάτων. Η Πράσινη Αστυνομία τίθεται στο επίκεντρο των προσπαθειών μας…

… Η Ελληνική Αστυνομία ως ένας ζωντανός οργανισμός κινείται διοικητικά και δομείται με κύριο βασικό πυλώνα της τον άνθρωπο-αστυνομικό. Καθήκον μας συνιστά να αφουγκραζόμαστε και να ενδιαφερόμαστε για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των στελεχών μας, οι οποίες προτεραιοποιούνται για εμάς και τίθενται στο επίκεντρο των προσπαθειών μας…

Επικουρώντας το έργο κάθε αστυνομικού, στοχεύουμε να τον απαλλάξουμε από πάρεργα, απλουστεύοντας διοικητικές διαδικασίες και δημιουργώντας μία ψηφιακή αστυνομία που θα δίνει ώθηση στο έργο του Σώματος. Τα τελευταία δύο χρόνια καταργήθηκαν γραφειοκρατικές διαδικασίες, που συνιστούσαν ανασταλτικό παράγοντα αποτελεσματικότητας και δημιουργούσαν επιπρόσθετο διοικητικό βάρος…

…στο σημείο αυτό θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε κάθε γυναίκα και άνδρα αστυνομικό που καθημερινά, παρά τις όποιες αντιξοότητες που μπορεί να αντιμετωπίζει, βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και ανταποκρίνεται στις ανάγκες υπεράσπισης του θεμελιώδους αγαθού της ασφάλειας με ανθρωποκεντρική διαχείριση και ανθρωπιστική θεμελίωση…

…Απευθυνόμενος σε όλους τους πολίτες θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω ότι δεν είναι μόνοι τους. Ότι το αίσθημα ευθύνης, η απόλυτη επίγνωση και συνείδηση των υποχρεώσεων, αλλά και η συναίσθηση του καθήκοντος χαρακτηρίζει όλα τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και συνιστούν τον πυρήνα της αποστολής της για την εξασφάλιση της κοινωνικής ομαλότητας, συνοχής και ευνομίας.

Είμαστε δίπλα στον πολίτη. Η προστασία του τίθεται προτεραιότητά μας και η εμπιστοσύνη του συνιστά υποχρέωσή μας».

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Υφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Παρέστησαν, επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ευθυμίου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Παρευρέθηκαν, επίπλέον, εκπρόσωποι Προξενικών Αρχών, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, Συνδικαλιστικών Φορέων και Ενώσεων, Πρόεδροι και μέλη του Δ.Σ. Συνδικαλιστικών Ενώσεων Αστυνομίας, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Συνδέσμων Αποστράτων ΕΛ.ΑΣ, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων καθώς και πολίτες.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, Υποστράτηγος (Ε.Κ.) Πηνελόπη Μηνιάτη, ο Διευθυντής Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, Ταξίαρχος Γεώργιος Μπάλλας, ο Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού, Ταξίαρχος Χρήστος Μανούρας και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Ασημάκης Χριστοδουλίδης.

Το περίπτερο επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κύριος Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του περιπτέρου και είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει επιδείξεις της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και των χειριστών αστυνομικών σκύλων.

Ακολούθως, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο στον κύριο Πρωθυπουργό όλα τα μετάλλια που μπορεί να λάβει ένας αξιωματικός κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του στην Ελληνική Αστυνομία.

Τέλος, το περίπτερο επισκέφθηκαν ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικός Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νικόλαος Παπαθανάσης.

Επιπλέον, οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Δημήτριος Κούβελας, Ευστράτιος Σιμόπουλος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, καθώς και πλήθος βουλευτών, δημάρχων και εκπροσώπων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

ΠΗΓΗ WWW.POLICENET.GR

Categories:

Tags:

Comments are closed

Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
HELLENIC MEDIA GROUP
Politispress
THE GREEK NEW PAPER
ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
PANCRETAN ASSOCIATION OF AMERICA
ΚΡΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ”ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”
ΡΑΔΙΟ ΓΕΦΥΡΑ
3XY 1422 AM RADIO HELLAS
Πρόσφατα σχόλια
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
  hellas radio
  Evripos 90 FM
   « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  Με απόφαση του Δ.Σ της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε όλοι οι διαφημιζόμενοι από το επίσημο SITE μας ,προβάλλονται εντελώς ‘’ΔΩΡΕΑΝ’’ χωρίς καμιά από εμάς οικονομική απαίτηση.

  Η αγαστή συνεργασία μας με τις εταιρείες αποτελεί ότι καλύτερο για την Ένωση και τα μέλη της, και τους ευχαριστούμε.

  Attica Group
  Blue Star Ferries
  HELLENIC SEAWAYS
  ANEK LINES
  MINOAN LINES
  GOLDEN STAR FERRIES
  AEGEAN
  OLYMPIC AIR
  SKY EXPRESS
  GELASAKIS GROUP
  LET”S TOUR
  LETS FERRY
  LETS DRIVE
  CRETAquarium Θαλασσόκοσμος
  Lyro dental clinic
  Advertisement