«Η Ομογένεια της Αμερικής δεν πρόκειται να παίξει ανθελληνικά παιχνίδια με τον κ.Ελπιδοφόρο»……………..

Με αφορμή τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στην φιέστα των εγκαινίων του «Τουρκικού σπιτιού» του ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη κόστους 300 εκατ. $ που θα χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς της τούρκικης προπαγάνδας στις ΗΠΑ παρουσία Ερντογάν και Τατάρ, το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο εξέφρασε  την «πλήρη απογοήτευσή και διαμαρτυρία του», μη κάνοντας  αποδεκτή τη «συγγνώμη» του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και μιλά για «επιχείρηση άλωσης από την Τουρκία της Ελληνικής Διασποράς και Ομογένειας», η οποία συνιστά «αγκάθι» για την Τουρκική μηχανή προπαγάνδας στις ΗΠΑ.

Αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Δεν είναι δυνατόν η Ελληνική Διασπορά σε Αμερική, Καναδά, Βρετανία, Αυστραλία και αλλού, που εκκλησιαστικά υπάγονται στο Πατριαρχείο, να ζουν αυτή τη σχιζοφρενική κατάσταση υπό την ηγεσία αρχιεπισκόπων που κύριο σκοπό έχουν να κατασιγάσουν τους εθνικούς αγώνες τους. Ευθύνη για το ζήτημα φέρει τόσο το Πατριαρχείο όσο και οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες παρότι ενισχύουν γενναιόδωρα το Πατριαρχείο με παχυλή ετήσια συνδρομή σε μετρητά, επέτρεψαν αυτές τις άθλιες καταστάσεις».

Σε άλλο σημείο το Συμβούλιο προειδοποιεί:

«Η διατήρηση του σημερινού καθεστώτος, με τους εκβιασμούς ιεραρχών με αδύναμους και ελεγχόμενους χαρακτήρες,  που ζουν κάτω από την τουρκική μπότα δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν.

 Οι ευθύνες του κ.Μητσοτάκη που πολλαπλώς ενίσχυσε και κάλυψε τον κ.Ελπιδοφόρο – παρά τις ολοφάνερες ευθύνες του – είναι μεγάλες και η Ομογένεια της Αμερικής τον προειδοποιεί για τις συνέπειες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το προεδρείο του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου (HANC) εκφράζει την πλήρη απογοήτευσή και διαμαρτυρία του για την απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.Ελπιδοφόρου να παραστεί στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη την περασμένη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου.

Εάν επρόκειτο για μια απλά «ατυχή» απόφαση η χθεσινή συγγνώμη του Αρχιεπισκόπου θα είχε νόημα και γινόταν δεκτή. 

 Είναι όμως φανερό από τις προκλητικές επισκέψεις των προξένων της Τουρκίας σε κάποιες Μητροπόλεις (Σικάγο) αλλά και στον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο στη Νέα Υόρκη, από τις συνεχείς διαβουλεύσεις Τούρκων διπλωματών με τον Πατριάρχη, αλλά και από τους ολοφάνερους τουρκικούς εκβιασμούς σε όλα τα μέτωπα ότι πρόκειται για μια επιχείρηση άλωσης από την Τουρκία της Ελληνικής Διασποράς, της γνωστής για τον πατριωτισμό της και τους αγώνες της για τα δίκαια της Ελλάδας και της Κύπρου.

Το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο (HANC) καταδικάζει την ενέργεια αυτή που εκτός των άλλων υπονομεύει την συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ όσο και τις συμμαχίες του ελληνοαμερικανικού λόμπι με το εβραιοαμερικανικό αλλά και το αρμενοαμερικανικό.

Η Ομογένεια της Αμερικής δεν πρόκειται να παίξει αυτά τα ανθελληνικά παιχνίδια με τον κ.Ελπιδοφόρο αλλά και με κανένα άλλο Αρχιεπίσκοπο.

Δεν είναι δυνατόν η Ελληνική Διασπορά σε Αμερική, Καναδά, Βρετανία, Αυστραλία και αλλού, που εκκλησιαστικά υπάγονται στο Πατριαρχείο, να ζουν αυτή τη σχιζοφρενική κατάσταση υπό την ηγεσία αρχιεπισκόπων που κύριο σκοπό έχουν να κατασιγάσουν τους εθνικούς αγώνες τους.

Ευθύνη για το ζήτημα φέρει τόσο το Πατριαρχείο όσο και οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Η διατήρηση του σημερινού καθεστώτος, με τους εκβιασμούς ιεραρχών με αδύναμους και ελεγχόμενους χαρακτήρες,  που ζούν κάτω από την τουρκική μπότα δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν. 

Η Ομογένεια της Αμερικής τον προειδοποιεί για τις συνέπειες. 

Ο ράγιασμος όχι σε εμάς.

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γεν. Γραμματέας

Β.Ματαράγκας                                          Δρ. Π. Μπαλτατζής»

Categories:

Tags:

Comments are closed

Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
HELLENIC MEDIA GROUP
Politispress
THE GREEK NEW PAPER
ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
PANCRETAN ASSOCIATION OF AMERICA
ΚΡΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ”ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”
ΡΑΔΙΟ ΓΕΦΥΡΑ
3XY 1422 AM RADIO HELLAS
Πρόσφατα σχόλια
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
    hellas radio
    Evripos 90 FM
     « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

    « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

    Με απόφαση του Δ.Σ της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε όλοι οι διαφημιζόμενοι από το επίσημο SITE μας ,προβάλλονται εντελώς ‘’ΔΩΡΕΑΝ’’ χωρίς καμιά από εμάς οικονομική απαίτηση.

    Η αγαστή συνεργασία μας με τις εταιρείες αποτελεί ότι καλύτερο για την Ένωση και τα μέλη της, και τους ευχαριστούμε.

    Attica Group
    Blue Star Ferries
    HELLENIC SEAWAYS
    ANEK LINES
    MINOAN LINES
    GOLDEN STAR FERRIES
    AEGEAN
    OLYMPIC AIR
    SKY EXPRESS
    GELASAKIS GROUP
    LET”S TOUR
    LETS FERRY
    LETS DRIVE
    CRETAquarium Θαλασσόκοσμος
    Lyro dental clinic
    Advertisement