Δύο παράλληλες δράσεις που ταυτόχρονα έδωσαν το παρόν και πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία ! Εκπαιδευτές, Αντιδήμαρχοι, Εκπαιδευτικοί, Γονείς – Κηδεμόνες, Μαθητές, Διευθυντές, Γυμνασιάρχες, Λυκειάρχες όλοι μαζί μια γροθιά. Μπορούμε να σταθούμε αρωγοί σε όλη αυτή τη δύσκολη προσπάθεια με τη θετική ενέργεια μας. Την προηγούμενη εβδομάδα το ΣΔΕ – Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας – Δημόσιο Γυμνάσιο Ρόδου δέχθηκε για άλλη μια φορά τα οφέλη του εθελοντισμού κι ενημερώθηκε για τον τρόπο αντιμετώπισης σεισμών. Σύμφωνα με το Δελτίο τύπου https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1324283101360322&id=100013359342535 που ανακοινώθηκε στην σελίδα του ΣΔΕ Ρόδου αναφέρεται ότι “Επί τρεις συνεχείς ημέρες είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε στο σχολείο μας την κα Νομική Πελεκάνου, εκπαιδεύτρια πιστοποιημένη από το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών, η οποία μας έδειξε τις ενδεδειγμένες ενέργειες σε περίπτωση “επίσκεψης” του Εγκέλαδου.






Επίσης, ενημέρωσε με παραστατικό και γλαφυρό τρόπο τους μαθητές μας για τον τρόπο δημιουργίας των σεισμών και τις συνθήκες στο εσωτερικό της γης. Την ευχαριστούμε θερμά για την τριήμερη εθελοντική της προσφορά”! Την 18.11.2021 στο ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ που βρίσκεται Ύδρας 2 στην Ηλιούπολη πραγματοποιήσαμε εκπαίδευση Α’ Βοηθειών στο Σχολικό Περιβάλλον παρουσία όλων των Εκπαιδευτικών και του Προσωπικού του Σχολείου παρουσία και της Διευθύντριας κας Φρονίμου Φ. που συμμετείχε ενεργά στην εκπαίδευση.

Την εκπαίδευση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Ηλιούπολης κ. Κόκλας Παναγιώτης.  Το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών ευχαριστεί τους Πιστοποιημένους Εκπαιδευτές του κα Αλεξάνδρα Κωτούλια, κ. Αριστοτέλη Μηλιαρά και κ. Μάριο Πιζάνια, που σε συνεργασία με το @1ο Ειδικό ΓΕΛ Ηλιούπολης και την υποστήριξη των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας πραγματοποίησαν την Εκπαίδευση με την πολύτιμη συμβολή των συναδέλφων τους κας Συνδουκά Ματίνα, κ. Χρήστου Κοτσιρακη, κ. Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου, κ. Φώτη Μιχελάκου, κ. Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου και όλων των μελών τους.

Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη την #ΕθελοντικήΟμάδαΠροτέκταΙΛΙΟΥ, την #RescueTeamDeltaΟμάδαΔιάσωσηςΔΕΛΤΑ, το #ΣύλλογοΕθελοντώνΔασοπροστασίαςΑττικήςΠάρνηθας, για τη πολύτιμη βοήθεια τους στο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή. Οι Εκπαιδευτές του προγράμματος είναι πιστοποιημένοι του προγράμματος #ΠΡΟΤΕΚΤΑ του #ERC & του #ΕΟΠΠΕΠ, και η εκπαίδευση βασισμένη πάντα στο πρωτόκολλο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδιασμού προγραμμάτων μας με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής. Για δεύτερη χρονιά συνεχίζουμε …. Επιστρέφουμε στους ρυθμούς μας με την αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων της αποφυγής διασποράς της Covid-19 !!!!!! Με ένα δυνατό Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς / Συνοδούς Παράλληλης Στήριξης / Θεραπευτές / Οδηγούς Σχολικών Λεωφορείων και Γονείς Ατόμων με Αναπηρία του 1ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΕΛ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ. Τα ΑµεΑ περιλαµβάνουν άτοµα: Τυφλά & µε προβλήµατα όρασης (ΑµΠΟ) Κωφά & βαρήκοα Με κινητικές διαταραχές Με νοητική καθυστέρηση & µαθησιακές δυσκολίες Με ψυχικές νόσους Επιληπτικά/ Χανσενικά Με µακρόχρονες ασθένειες & παραµονή σε ιδρύµατα Με διαταραχές από οποιαδήποτε άλλη αιτία Τα άτομα με αναπηρία έχουν ίσα δικαιώματα στην κοινωνία μας!  Ένας από τους σημαντικότερους και πρωταρχικούς στόχους κάθε δράσης του ΙΔΑΦΚ στοχεύει στην υποστήριξη τους.

Σκοπός του Ινστιτούτου η ανάγκη για ετοιμότητα και πρόληψη της διαχείρισης κρίσεων στο σχολικό περιβάλλον με στόχο την πρόληψη και ασφάλεια των ατόμων με αναπηρία. Κεντρικοί στόχοι του παρόντος προγράμματος η ενημέρωση για τους κινδύνους πρόκλησης κρίσεων, το επίπεδο λήψης προληπτικών μέτρων σε περιπτώσεις κρίσεων, η αξιολόγηση του βαθμού επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, η αξιολόγηση αν το σχολείο είναι ασφαλής χώρος για μαθητές και εκπαιδευτικούς και η παροχή ψυχολογικής στήριξης στους μαθητές σε περιπτώσεις κρίσεων. Οι δράσεις μας υποστηρίζονται από την συνεργασία Καθηγητών Φυσικών Καταστροφών, Κρατικών Φορέων, Σωμάτων Ασφαλείας,

Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π., Εξειδικευμένους & Πιστοποιημένους Εκπαιδευτές και Εθελοντικές Οργανώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. ενώ όλες έχουν εθελοντικό χαρακτήρα. Ο κίνδυνος που ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης συνδέεται με εικόνες που θα μας αλλάξουν τα κίνητρα για ένα πιο βελτιωμένο τρόπο διαχείρισης της σκέψης μας. Κατόπιν των παραπάνω, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) για την έγκριση χρήσης αυτούσιου ενημερωτικού εντύπου του οργανισμού , στα διαφημιστικά έντυπα του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών και της Ομάδας Rescue Team DELTA.

Tags:

Comments are closed

Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
HELLENIC MEDIA GROUP
Politispress
THE GREEK NEW PAPER
ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
PANCRETAN ASSOCIATION OF AMERICA
ΚΡΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ”ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”
ΡΑΔΙΟ ΓΕΦΥΡΑ
3XY 1422 AM RADIO HELLAS
Πρόσφατα σχόλια
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
    hellas radio
    Evripos 90 FM
     « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

    « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

    Με απόφαση του Δ.Σ της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε όλοι οι διαφημιζόμενοι από το επίσημο SITE μας ,προβάλλονται εντελώς ‘’ΔΩΡΕΑΝ’’ χωρίς καμιά από εμάς οικονομική απαίτηση.

    Η αγαστή συνεργασία μας με τις εταιρείες αποτελεί ότι καλύτερο για την Ένωση και τα μέλη της, και τους ευχαριστούμε.

    Attica Group
    Blue Star Ferries
    HELLENIC SEAWAYS
    ANEK LINES
    MINOAN LINES
    GOLDEN STAR FERRIES
    AEGEAN
    OLYMPIC AIR
    SKY EXPRESS
    GELASAKIS GROUP
    LET”S TOUR
    LETS FERRY
    LETS DRIVE
    CRETAquarium Θαλασσόκοσμος
    Lyro dental clinic
    Advertisement