17 Χρόνια πορείας δημιουργικού Ιεραποστολικού έργου στην Αφρική ,από τον  Πάπα & Πατριάρχη Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρο Β’

17 Χρόνια πορείας δημιουργικού Ιεραποστολικού έργου στην Αφρική ,από τον  Πάπα & Πατριάρχη Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρο Β’

10 Οκτωβρίου, 2021 Off By admin

17 Χρόνια πορείας δημιουργικού Ιεραποστολικού έργου στην Αφρική ,από τον  Πάπα & Πατριάρχη Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρο Β’

Δεκαεπτά χρόνια συμπληρωθήκαν από την εκλογή του Θεόδωρου Β’ ως Πάπα & Πατριάρχη Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής « 9 Οκτωβρίου 2004 – 9 Οκτωβρίου 2021 !

Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών ιδρύθηκαν νέες ενορίες σε 54 Αφρικανικές χώρες που χρηματοδοτούνται από τον Πάπα & Πατριάρχη Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’,  με τις προσπάθειες της Πατριαρχίας και των Επισκόπων.

Μέσα σε μια συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 στο μοναστήρι του Αγίου Σάββα  , ο Πάπας & Πατριάρχης Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος Β’  γιόρτασε την επέτειο αυτή έχοντας δίπλα του, την  αδελφή του Ρούλα Μαχλά ,που ταξίδεψε ειδικά για την επετειακή αυτή εκδήλωση στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου ,και με πολύ συγκίνηση ο Μακαριότατος απευθυνόμενος σε αυτή με τις ευχαριστίες του που βρέθηκε αυτήν την σημαντική ημέρα κοντά του, της είπε.

 « Αγαπημένη μου αδελφή, για τα πάντα στην ζωή μας να ξέρεις ότι τα χρωστάμε στην Αγαπημένη μας αείμνηστη μητέρα μας …Κλεοπάτρα»……

 Σε αυτήν την σημαντική επετειακή εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Mητροπολίτης Γουινέας κ.κ Γεώργιος εκπρόσωπος του Πατριαρχικού θρόνου στην Ελλάδα.

Ο  Μητροπολίτης Νούμπα και του υπόλοιπου Σουδάν, και του μητροπολιτικού Νάρκισσου ο Αρχιεπίσκοπος Ναυκράτους.

 Ο Πατριαρχικός εκπρόσωπος στην Αλεξάνδρεια, Επίσκοπος Γερμανός.

Ο Επίσκοπος Δαμιέτους, και Αρχιμανδρίτης Νικόδημος, ο πρώτος γραμματέας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Επίσης τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ.κ. Ethnasius Kutsionis, αλλά και πολλοί Ιερείς της Αλεξάνδρειας.

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Ελλάδα για τη συμβολή της στο ιεραποστολικό έργο της Αφρικανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της ελληνικής και κυπριακής κοινότητας που ήρθαν να τον συγχαρούν για την περίσταση.

Αυτό το ένδοξο έργο που συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι σήμερα δείχνει την πραγματική γονική αγάπη του, ειδικά για τα παιδιά της Αφρικής να διαβεβαιώσουν ότι δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού.

 Για το λόγο αυτό, ίδρυσε σχολές, ιατρικά κέντρα, σχολές, ευαγγελιστικό έργο, και προώθησε την Ορθοδοξία.

Είναι επίσης ο Πάπας & Πατριάρχης Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής σε χριστιανούς Αφρικανούς , Έλληνες Αιγύπτιους και σε κάθε Ορθόδοξο που βρίσκεται στη γη της Αφρικής.

Πολλά τα έτη Μακαριότατε …

10-10-2021 «Γ.Μ»