Ο «Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης-ΙΚΑΡΟΣ»  με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και των Δήμων Φαιστού, Γορτύνης και Ηρακλείου διοργανώνουν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 τον 20ο αγώνα υπεραπόστασης  «Μινωϊκός Άθλος». Η αθλητική εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματίας Αθλητισμού και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μαζικού Αθλητισμού & Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ). Η εκδήλωση περιλαμβάνει αγώνα υπεραπόστασης 70χλμ καθώς και ποδηλατοδρομία 140χιλιομέτρων χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα.

Πληροφορίες για τη διοργάνωση.

Αγώνας δρόμου υπεραπόστασης 70χιλ.Η αναχώρηση των αθλητών για την Φαιστό θα γίνει το πρωί της Κυριακής και ώρα 06:00 δωρεάν με λεωφορείο από την πλατεία 18 Άγγλων, στην είσοδο του Φρουρίου Κούλε.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού στις 8:00π.μ. Η διαδρομή κατευθύνεται προς Μοίρες, τον αρχαιολογικό χώρο Γορτύνης,  Άγιοι Δέκα, Μούλια,  Αγία Βαρβάρα, και συνεχίζει προς Αυγενική,  Βενεράτο, Δαφνές, και μέσω της Ηρακλείου Μοιρών φτάνει Γιόφυρο, 62 Μαρτύρων, Πλαστήρα, Πύλη Ιησού, Όαση και από κει μέσω Λ. Κνωσού τερματίζει έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.  Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, αρκεί οι συμμετέχοντες να έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον μία φορά σε μαραθώνιο δρόμο ή σε αγώνα υπεραπόστασης. Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και πρέπει να έχουν περάσει από πρόσφατο ιατρικό τεστ το οποίο υποδείχνεται με την δήλωση συμμετοχής τους. Όσοι αθλητές του Μινωικού άθλου έχουν συνοδό η επιθυμούν να έχουν συνοδό από την οργανωτική μας επιτροπή σε όλη την διαδρομή πρέπει να το δηλώσουν έγκαιρα στην οργανωτική επιτροπή. Τέλος ως χρονικό όριο του αγώνα ορίζονται οι  εννιά (9 ) ώρες, με όριο αποκλεισμού στον μαραθώνιο τις 6 ώρες.

Ποδηλατοδρομία 140χιλ. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 07:00 έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή αποτελεί η συμπλήρωση του 18ου έτους ηλικίας από πλευράς των συμμετεχόντων.

Η διαδρομή ακολουθεί την διαδρομή Κνωσός- Δημοκρατίας-Δικαιοσύνης- Καλοκαιρινού-62 Μαρτύρων, περιφερειακός δρόμος Ηρακλείου-Μοιρών με κατέυθυνση προς Αγία Βαρβάρα, Άγιο Θωμά, Αυγενική, Βενεράτο Δαφνές και από κει μέσω της επαρχιακής Οδού Ηρακλείου Μοιρών φτάνει Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Δέκα, αρχαιολογικός χώρος Γορτύνης, Μοίρες, Αρχαιολογικός χώρος Φαιστού και πάλι πίσω ως το παλάτι της Κνωσού.

Οι συμμετέχοντες ποδηλάτες πρέπει απαραίτητα να φορούν κράνος, καθώς επίσης συνίσταται το ποδήλατό τους να έχει περάσει από πρόσφατο τεχνικό έλεγχο. Επίσης θα πρέπει να έχουν μαζί τους σαμπρέλα, τρόμπα, αντιανεμικό.

Η εκδήλωση στηρίζεται από την εθελοντική ομάδα ΠΡΟΤΕΚΤΑ «ΦΙΛΙΟΣ ΖΕΥΣ». Επικοινωνία: Σπύρος Καμπαξής. τηλ. 2810344774 & κινητό 6955547666 email: s.kampaxis@gmail.com

Tags:

Comments are closed

Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
HELLENIC MEDIA GROUP
Politispress
THE GREEK NEW PAPER
ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
PANCRETAN ASSOCIATION OF AMERICA
ΚΡΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ”ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”
ΡΑΔΙΟ ΓΕΦΥΡΑ
3XY 1422 AM RADIO HELLAS
Πρόσφατα σχόλια
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
  hellas radio
  Evripos 90 FM
   « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  Με απόφαση του Δ.Σ της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε όλοι οι διαφημιζόμενοι από το επίσημο SITE μας ,προβάλλονται εντελώς ‘’ΔΩΡΕΑΝ’’ χωρίς καμιά από εμάς οικονομική απαίτηση.

  Η αγαστή συνεργασία μας με τις εταιρείες αποτελεί ότι καλύτερο για την Ένωση και τα μέλη της, και τους ευχαριστούμε.

  Attica Group
  Blue Star Ferries
  HELLENIC SEAWAYS
  ANEK LINES
  MINOAN LINES
  GOLDEN STAR FERRIES
  AEGEAN
  OLYMPIC AIR
  SKY EXPRESS
  GELASAKIS GROUP
  LET”S TOUR
  LETS FERRY
  LETS DRIVE
  CRETAquarium Θαλασσόκοσμος
  Lyro dental clinic
  Advertisement