3η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

3η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

16 Σεπτεμβρίου, 2021 Off By admin

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΙΜΠΑΚΗΣ

Vice president International Association of Cretan journalists & mass media

3η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ 1940-44

ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑ-ΑΧΕΝΤΡΙΑ-ΣΟΚΑΡΑ

Στην τοποθεσία “Βορεινός Αγιος Νικήτας, – Χουλί μετόχι” της περιοχής του Αχεντριά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 στο μνημείο Εθνικής αντίστασης στη θέση Βορεινός Αγιος Νικήτας, Χουλί μετόχι της περιοχής του Αχεντριά, στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία της Δημοτικής αρχής την οποία εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Εμμ. Κοκοσάλης, εκπροσώποι απο τα γραφεία του ευρωβουλευτή της Ν.Δ Μανώλη Κεφαλογιάννη και βουλευτή Ηράκλειου Μαξίμου Σενετακη.

Την Περιφερεια κρητης εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακόυ συμβουλίου κ. Ματαλιωτακης Γεώργιος .Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν Εκπροσώπος της Ελληνικής Αστυνομίας.Την Διεθνη Ένωση Κρητων Δημοσιογράφων Μ.Μ. και από την Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Σοκαρα εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος Μπιμπακης Νικόλαος. Στην εκδήλωση παρέστησαν συγγενεις των αγωνιστών και εκτελεσθέντων, έγινε τρισάγιο και στη συνέχεια, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Στην ομιλία που έγινε από τον Κ. Αριστομενη Συγγελακη συνγραματεα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα τονίστηκε ιδιαίτερα, η σημασία της συμβολής των αγωνιστών και πεσόντων στην αντίσταση κατά του Ναζισμού πόσο επίκαιρο και διαχρονικό είναι το μήνυμά τους και η υποχρέωση της νεότερης γενιάς να διατηρήσει άσβεστη τη φλόγα του αγώνα τους και ως σπουδαία παρακαταθήκη για το μέλλον.