Ήταν Ιούνιος του 2012 όταν, η γαλλική Carrefour, ανακοίνωνε την αποχώρησή της από την ελληνική αγορά, τώρα ο μεγαλύτερος λιανέμπορος της Ευρώπης ετοιμάζεται κι επισήμως να ανακοινώσει την μεγάλη του «επιστροφή», με συνεργάτη, μία θυγατρική εταιρεία της AVE του ομίλου Βαρδινογιάννη, σχεδιάζοντας σε πρώτη φάση το άνοιγμα 8 καταστημάτων σε όλη τη χώρα.

Όπως τόνισαν  στελέχη της AVE, επισήμως, η έλευση της Carrefour, θα ανακοινωθεί μέσα στον Ιανουάριο και παράλληλα θα αποκαλυφθούν τα σημεία που θα ανοίξουν τα πρώτα νέα καταστήματα, τα οποία εκτός από την Αθήνα, θα λειτουργήσουν στη Βόρεια Ελλάδα, την Κρήτη κι αλλού.

 Η ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων πρόκειται να γίνει από την Retail & More, θυγατρική της Τeleunicom και μέλος του ομίλου ΑVΕ, ιδιοκτησίας Νίκου Θ. Βαρδινογιάννη AVE.

 Το τιμόνι της Retail & More ανήκει στον Βασίλη Στασινούλια, που στο παρελθόν κατείχε υψηλόβαθμες θέσεις στην Carrefour.

Η Carrefour, που στα γαλλικά σημαίνει “σταυροδρόμι” και “δημόσια πλατεία”, με έδρα τη Γαλλία είναι μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες υπεραγορών διεθνώς με παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες, στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και την Αφρική.

Το πρώτο κατάστημα Carrefour άνοιξε το 1960, αποτελώντας τον πρώτο όμιλο στην Ευρώπη που άνοιξε με το σημερινό στυλ σούπερ μάρκετ, καθώς και την πρώτη εταιρεία που συστέγασε ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ και ένα πολυκατάστημα.

Από βιντεοκασέτες σε… σινεμά και λούνα παρκ

Όσον αφορά τον όμιλο AVE (Επιχειρήσεις Ήχου και Εικόνος ΑΕ) ιδρύθηκε το 1982, ως Εταιρεία διανομής ταινιών Video στην Ελλάδα και την Κύπρο, δημιουργώντας το πρώτο στούντιο αναπαραγωγής βιντεοκασετών στην Ελλάδα.

Σταθμό στην ιστορία της εταιρείας αποτέλεσε η εξαγορά της Power Μusic (σημερινή Power Media Productions), της Ster Cinemas και του Allou Fun Park, του μεγαλύτερου θεματικού πάρκου διασκέδασης στην Ελλάδα, στο Ρέντη.

Το 2016 αποτέλεσε καθοριστική χρονιά για τον τομέα της ψυχαγωγίας καθώς η AVE ίδρυσε την Odeon Entertainment A.Ε, μεταφέροντας τις δραστηριότητες από τις εταιρίες Odeon Cinemas & Ster Cinemas στην νέα εταιρεία.

Την πλήρη κυριότητα του Allou Fun Park απέκτησε το 2017, ενώ το 2019, η AVE εξαγόρασε τον όμιλο εταιρειών Kristelcom (Teleunicom SA, Teleunicom Cyprus LTD, Globalsat SA, Globalsat Cyprus LTD), πραγματοποιώντας παράλληλα, αναδιάρθρωση του ομίλου μέσω συγχωνεύσεων.

Από την δραστηριότητα των σινεμά αποδεσμεύτηκε το 2020, ανακοινώνοντας την πώληση των Ster Cinemas/Odeon Entertainment, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για αποεπένδυση από τον εν λόγω τομέα.

Ο γιος του αείμνηστου Θεόδωρου Βαρδινογιάννη και της Σάσας Βαρδινογιάννη, ο Νίκος, έχει καταφέρει χρόνια τώρα να είναι «αόρατος» παρά το βαρύ όνομα που κουβαλάει και πολλοί λένε ότι είναι ο ίδιος ο πατέρας του σε κοινωνικές και ανθρωπιστικές προσφορές.

Το καλό νέο της χρονιάς που σίγουρα θα συζητηθεί από όλους τους Έλληνες. 

Categories:

Tags:

Comments are closed

Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
HELLENIC MEDIA GROUP
Politispress
THE GREEK NEW PAPER
ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
PANCRETAN ASSOCIATION OF AMERICA
ΚΡΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ”ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”
ΡΑΔΙΟ ΓΕΦΥΡΑ
3XY 1422 AM RADIO HELLAS
Πρόσφατα σχόλια
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
  hellas radio
  Evripos 90 FM
   « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  Με απόφαση του Δ.Σ της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε όλοι οι διαφημιζόμενοι από το επίσημο SITE μας ,προβάλλονται εντελώς ‘’ΔΩΡΕΑΝ’’ χωρίς καμιά από εμάς οικονομική απαίτηση.

  Η αγαστή συνεργασία μας με τις εταιρείες αποτελεί ότι καλύτερο για την Ένωση και τα μέλη της, και τους ευχαριστούμε.

  Attica Group
  Blue Star Ferries
  HELLENIC SEAWAYS
  ANEK LINES
  MINOAN LINES
  GOLDEN STAR FERRIES
  AEGEAN
  OLYMPIC AIR
  SKY EXPRESS
  GELASAKIS GROUP
  LET”S TOUR
  LETS FERRY
  LETS DRIVE
  CRETAquarium Θαλασσόκοσμος
  Lyro dental clinic
  Advertisement