Emmanuel E. Velivasakis

ΚΡΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΕΚΛΕΚΤΟ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΤΟΥΣ ΑΘΜ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟ Β’

Με όλη την μεγαλοπρέπεια που του αξίζει, σαν άξιο τέκνο της Κρήτης που ζει και δρα εκτός των συνόρων της, οι Κρήτες της Νέας Υόρκης, υπό την αιγίδα της κραταιάς μας οργάνωσης της Παγκρητικής Ένωσης, τιμήσαμε δέοντος χθες βράδυ τον συμπατριώτη μας, Μακαριότατο Πάππα και Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής, Θεοδωρο τον Β’.

Στην είσοδο της πολυτελούς αίθουσας του «Terrace on the Park», στο Queens, NY, περίμεναν να υποδεχτούν την ΑΘΜ δεκάδες μικρά και μεγάλα κρητικόπουλα, ντυμένα στις παραδοσιακές ενδυμασίες τους, μαζι με το συμβούλιο της Πακρητικής και πολλούς επιφανείς Κρήτες της μητροπολιτικής περιοχής και όχι μόνον. Βαθιά συγκινημένος ο Πατριάρχης από την αθρόα υποδοχή, με δάκρυα στα μάτια αγκάλιασε διάπλατα τα μικρά κρητικόπουλα που τον περιτριγυρίζαν, δίδοντας τους τις πατριαρχικές ευλογίες του και τις στοργικές κουβέντες του!

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις μουσικές νότες του κρητικού βιολιού, λύρας και λαούτων που επιδέξια έπαιξαν νέοι μουσικοί των συλλόγων μας, καθως επίσης χορωδίας Ριζητών και χορευτικών συγκροτημάτων, που κυριολεκτικά έκλεψαν την παράσταση!

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία παραβρέθηκε και ο Αρχιεπισκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, καθώς και πολλοί άλλοι αρχιερείς, κληρικοί και πληθώρα λαού, το προεδρείο της ΠΕΑ αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα με την ΑΘΜ, ενώ ο υποφαινόμενος προσέφερε ευγενικά στον Πατριάρχη το ιστορικό μουσικό βιβλίο «Μίλιε μου Κρήτη απ´τα Παλιά», καθώς επίσης και το βιβλίο μου «ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ για τη Μεγάλη Ελλάδα της Διασποράς και το Εθνικό Κέντρο».

Εθιμοτυπικές προσφωνήσεις προσέφεραν ο πρόεδρος της ΠΕΑ, ο βουλευτής Gus Bilirakis, και άλλοι παρευρεθέντες, ο δε Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έπλεξε εγκώμιο όχι μόνο του κρητικού ιεράρχη, αλλά και της Κρήτης ολόκληρης, ο δε Πατριάρχης στην αντιφώνηση του, κατασυγκινημένος και μιλώντας από καρδιάς, εξέφρασε τις βαθιές ευχαριστίες του στους Κρήτες, τον Αρχιεπίσκοπο και το ποίμνιο του, αλλα και ολόκληρο τον Αμερικανικό λαό για την στήριξη τους στο δυσκολο ιεραποστολικό έργο του! Αναφέρθηκε επίσης στις τεράστιες δυσκολίες που του δημιουργούν τελευταία οι Ρώσοι με τις αντικανονικές εισπηδήσεις των στην Αφρικανική ήπειρο, και τις αφόρητες πιέσεις και δωροδοκίες που επιφέρουν στους ιερείς του καθημερινά.

Μετά το τέλος ενός Λουκούλειου γεύματος, και την κατανάλωση αρκετής ρακής, πάντα βέβαια εις υγείαν του εκλεκτού προσκεκλημένου μας, με την εκδήλωση στο τελις της, όλοι μαζί και με μια κραυγή, κατευοδώσαμε, αποχαιρετίσαμε και ευχηθήκαμε στον εκλεκτό συμπατριώτη μας καλή δύναμη στο ιεραποστολικό του έργο, και καλή συνέχεια και επιτυχίες στις επικείμενες συναντήσεις του στην Washington, με τον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden και αξιωματούχους του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Comments are closed

Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
HELLENIC MEDIA GROUP
Politispress
THE GREEK NEW PAPER
ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
PANCRETAN ASSOCIATION OF AMERICA
ΚΡΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ”ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”
ΡΑΔΙΟ ΓΕΦΥΡΑ
3XY 1422 AM RADIO HELLAS
Πρόσφατα σχόλια
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
  hellas radio
  Evripos 90 FM
   « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  Με απόφαση του Δ.Σ της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε όλοι οι διαφημιζόμενοι από το επίσημο SITE μας ,προβάλλονται εντελώς ‘’ΔΩΡΕΑΝ’’ χωρίς καμιά από εμάς οικονομική απαίτηση.

  Η αγαστή συνεργασία μας με τις εταιρείες αποτελεί ότι καλύτερο για την Ένωση και τα μέλη της, και τους ευχαριστούμε.

  Attica Group
  Blue Star Ferries
  HELLENIC SEAWAYS
  ANEK LINES
  MINOAN LINES
  GOLDEN STAR FERRIES
  AEGEAN
  OLYMPIC AIR
  SKY EXPRESS
  GELASAKIS GROUP
  LET”S TOUR
  LETS FERRY
  LETS DRIVE
  CRETAquarium Θαλασσόκοσμος
  Lyro dental clinic
  Advertisement