Το Δ.Σ και τα μέλη της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε, Πενθούν  με την Οικογένεια του, την απώλεια του αγαπημένου συναδέλφου ,φίλου , και υποστηρικτή και τακτικού μέλους της ,τον Δημοσθένη Βλαχάκη που έφυγε σε ηλικία 77 ετών από καρδιακή ανεπάρκεια

Το Δ.Σ και τα μέλη της εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του, την γυναίκα του Άρτεμη τις δύο κόρες του Μαρία και Ηλιάνα, στα αδέλφια του, τα εγγόνια του, στους φίλους και συνεργάτες του.

Ο Δημοσθένης Βλαχάκης γεννήθηκε στις Καλύβες Χανιών στις 6 Οκτωβρίου του 1946 και σε όλη του την ζωή υπήρξε άνθρωπος της δημιουργίας ,του πολιτισμού, και ήταν λάτρης της παράδοσης των ηθών και εθίμων της Κρήτης .

Ο Δημοσθένης Βλαχάκης με την οικογένεια του ειχε κατεβει στην ιδιαίτερη πατριδα του της Καλύβες Χανίων και η κριση της ανεπάρκειας της καρδιάς και η ίδια η καρδιά του τον πρόδωσε στις 9 Ιουνίου 2023 και την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 στον Ιερό Ναό της Παναγίας ,συγγενείς ,φίλοι, συνεργάτες, χωριανοί του είπαν το τελευταίο αντίο και ενταφιάστηκε στην τελευταία κατοικία του στον τόπο που αγάπησε στο κοιμητήριο στις Καλύβες Αποκορώνου.

Ο Δημοσθένης Βλαχάκης ήταν πολύ αγαπητός στην κοινωνία των Καλυβών, πολύ δραστήριος με πλούσιο έργο ως πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου των απανταχού Καλυβιανών, ήταν πρωτοστάτης στην ίδρυση της Ομοσπονδίας των Πολιτιστικών συλλόγων Αποκορώνου προβάλλοντας την Κρητική παράδοση, ήταν μέλος στην νεολαία της Ένωσης Κέντρου και μετέπειτα στο κόμμα Φιλελευθέρων, εξέδιδε την εφημερίδα Καλυβιανά Νέα, ήταν ενεργό μέλος στο Δ.Σ. της ΕΤΑΝΑΠ ενώ είχε και πλούσια αυτοδιοικητική δράση μαζί με τον αξέχαστο Μίνωα Τζομπανάκη”.

Επίσης ο αείμνηστος Δημοσθένης Βλαχάκης ήταν πολύ ενεργό μέλος του πολιτιστικού κινήματος της Κρήτης στην Αττική και συμμετείχε ενεργά στην Ομοσπονδία των Πολιτιστικών συλλόγων Αποκορώνου ,στην Παγκρήτιο Ένωση , στην Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων και στον Σύλλογο Κρητών Γαλατσίου.

Το πάθος του, και η αγάπη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης, τον έκανε πρωτοπόρο στην επιμέλεια και παρουσίαση τηλεοπτικής εκπομπής για πάνω από 15 χρόνια στον Τηλεοπτικό Σταθμό «BLUE SKY».

Υπήρξε δε Τακτικό μέλος των Δημοσιογραφικών Ενώσεων… α) Ένωση Κρητικού Τύπου που τώρα δεν υφίσταται β) Τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου- ΕΣΑΤ» γ) Τακτικό Μέλος της «Διεθνούς  Ένωσης ΚΡΗΤΩΝ Δημοσιογράφων & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης » ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε με αριθμό Μητρώου 024.

Προσωπικός φίλος 40 χρόνια του δημοσιογράφου και πρόεδρου της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε Γιώργου Μοσκοβίτη και είχαν τακτική επικοινωνία για πάρα πολλά θέματα που στο δραστήριο μυαλό του έτρεχαν και τον απασχολούσαν.

Τελευταία τους επικοινωνία τηλεφωνική έγινε στις 30 Μαΐου 2023 και ώρα 20.00 μ.μ και εξέφρασε την αγωνία του για την πορεία της υγείας του.

Δυστυχώς το Δ.Σ ενημερώθηκε για την μεγάλη απώλεια του αγαπημένου φίλου ,συνεργάτη , και μέλους  10 ημέρες μετά το μεγάλο του ταξίδι στην αιωνιότητα…

 Ας είναι ελαφρύ το χώμα της μάνας γης της ΚΡΗΤΗΣ μας που δέχτηκε την σωρό του στο αιώνιο ταξίδι του. 

Tags:

Comments are closed

Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
HELLENIC MEDIA GROUP
Politispress
THE GREEK NEW PAPER
ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
PANCRETAN ASSOCIATION OF AMERICA
ΚΡΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ”ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”
ΡΑΔΙΟ ΓΕΦΥΡΑ
3XY 1422 AM RADIO HELLAS
Πρόσφατα σχόλια
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
  hellas radio
  Evripos 90 FM
   « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  Με απόφαση του Δ.Σ της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε όλοι οι διαφημιζόμενοι από το επίσημο SITE μας ,προβάλλονται εντελώς ‘’ΔΩΡΕΑΝ’’ χωρίς καμιά από εμάς οικονομική απαίτηση.

  Η αγαστή συνεργασία μας με τις εταιρείες αποτελεί ότι καλύτερο για την Ένωση και τα μέλη της, και τους ευχαριστούμε.

  Attica Group
  Blue Star Ferries
  HELLENIC SEAWAYS
  ANEK LINES
  MINOAN LINES
  GOLDEN STAR FERRIES
  AEGEAN
  OLYMPIC AIR
  SKY EXPRESS
  GELASAKIS GROUP
  LET”S TOUR
  LETS FERRY
  LETS DRIVE
  CRETAquarium Θαλασσόκοσμος
  Lyro dental clinic
  Advertisement