ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΡΗΤΗΣ κ.κ.ΕΥΓΕΝΙΟΥ Β. Στο 3ΧΥ-Radio Hellas Melbourne,

Παρουσίαση Νικόλαος Λούπος Δημοσιογράφος Τακτικό μέλος της

ΔΙ. ΕΚΔΗ & Μ.Μ.

Καθώς και ο παρουσιαστής : Γεώργιος Μοσκοβίτης – Πρόεδρος

ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ΜΟΝΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΡΟΣΟΣ & ΤΑΚΗΣ ΔΡΟΣΟΣ

https://www.youtube.com/watch?v=EIiMJnv-M9w

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ &; ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Την Παρασκευή 22 Ιουλίου οι ιδρυτές της Διεθνής Ένωσης Κρητών Δημοσιογράφων, με τον πρόεδρο τους Γιώργο Μοσκοβίτη επισκέφθηκαν το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο Β!. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να γνωρίσουμε στον Σεβασμιότατο την ύπαρξη μας, σαν την πρώτη Διεθνή Ένωση Κρητών Δημοσιογράφων που αναγνωρίστηκε και από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Είναι η μοναδική Αναγνωρισμένη Ένωση στην Ελλάδα Την εθιμοτυπική αυτή επίσκεψη, πραγματοποίησε Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της «Διεθνούς Ένωσης Κρητών Δημοσιογράφων &; Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης στον Άγιο Μηνά , επισκεπτόμενοι τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο Β΄.

Την αντιπροσωπεία της «ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ &; Μ.Μ.Ε» την αποτελούσαν οι : Γεώργιος Μοσκοβίτης Πρόεδρος , Νικόλαος Μπιμπάκης Β’ Αντιπρόεδρος Μαρία Πολάτου Γ. Γραμματέας,Νικόλαος Γιάνναρης –Έφορος, Παναγιώτης Δρόσος -Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και τα Μέλη της Ένωσης κύριοι Βασίλειος Δρόσος και Γιάννης Παρασύρης. Τους υποδέχτηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Βερνιδάκης και συνεργάτες του Ιερείς.

Με κάθε επισημότητα και αγάπη, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος Β’ έχοντας δίπλα του τον φιλοξενούμενο Επίσκοπο Μεξικού και Κολομβίας, Σεβασμιότατο κ.κ. Τιμόθεο, καθώς και ένα νεαρό Διεθνή Κουβανό καλλιτέχνη Miguel Kosta –Τιμόθεος που τον συνόδευε.

Μαζί υποδέχτηκαν την Αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ένωσης Κρητών Δημοσιογράφων &; Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κος Μοσκοβίτης Γιώργος, αφού ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο Β΄ για την τιμή της αποδοχής του αιτήματος για την συνάντηση αυτή, παρέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Αναμνηστικό δώρο της συνάντησης αυτής. Επίσης του παρέδωσε επιστολή – Πρόσκληση για την προγραμματισμένη εκδήλωση της 5 ης Φεβρουαρίου 2023 της κοπής της πατροπαράδοτης Βασιλόπιτας στο ελλιμενισμένο πλοίο της ΑΝΕΚ LINES στον Πειραιά.

Ο νεαρός Miguel Kosta –Τιμόθεος αυτός που συνόδευε το Σεβασμιότατο Επίσκοπο Μεξικού και Κολομβίας κ.κ. Τιμόθεο, έχει ένα ιδιαίτερο χάρισμα φωνής.

Ξαφνικά, άρχισε να μας τραγουδάει.

Σκοπός του, που ήρθε στη χώρα μας, είναι, να έρθει σε επαφή με κάποιους φορείς, ούτως ώστε να τον βοηθήσουν να πραγματοποιήσει μια συναυλία.

Ακούστε τον.

Έχει μια ιδιαίτερη στρωτή και δυνατή φωνή.

Παρά του ότι δεν το ξέραμε εκ το πρότερο, ούτως ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι, να κρατάμε μια επαγγελματική κάμερα να τον βιντεοσκοπήσουμε.

Βγάλαμε λοιπών τα κινητά μας και τραβήξαμε ότι μπορούσαμε.

Ακούστε τον.

Καλό θα είναι βρεθεί κάποιος μάναντζερ να τον αναλάβει και να ξεκινήσει από το νησί μας.

Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος Β’ αφού είχε ενημερώσει τον πρώην Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ.Ειρηναίο, για την παρουσία μας, ο οποίος για λόγους υγείας είχε απαλλαχτεί των καθηκόντων του, με ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, όπως ορίζεται από τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κρήτης, Τον επισκεφτήκαμε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο φροντίδας του.

Η συγκίνηση του, αλλά και η δική μας, δεν μπορούν να περιγραφούν, μέσα σε ένα απλό κείμενο…….

Άλλο η ανθρωπινή επαφή με την πραγματικότητα και της Ιερής στιγμής που ο ίδιος θέλησε να μας ευλογήσει.

Τον κάθε ένα προσωπικά και να μας δωρίσει μια φωτογραφία του, μαζί με τηνεικόνα του Χριστού.

Ζήτησε δε, με τον δικό του τρόπο από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο Β’, πριν φύγουμε, να του τραγουδήσουμε ένα ριζίτικό τραγούδι που λατρεύει,Το « Αγρίμια και Αγριμάκια μου».

Με πρώτη φωνή τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο Β’ ακολουθήσαμε όλοι μαζί τραγουδώντας να του χαρίσουμε το τραγούδι αυτό.

Όταν τον πήραν τα δάκρυα από την χαρά και την συγκίνηση που είμαστε δίπλα του, τα ιδία δάκρυα τρέξανε και από τα δικά μας μάτια λέγοντας του όλοι μαζί, ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλη την Ιερατική και ανθρωπινή παρουσία του στην εκκλησία της Κρήτης.

Tags:

Comments are closed

Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
HELLENIC MEDIA GROUP
Politispress
THE GREEK NEW PAPER
ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
PANCRETAN ASSOCIATION OF AMERICA
ΚΡΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ”ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”
ΡΑΔΙΟ ΓΕΦΥΡΑ
3XY 1422 AM RADIO HELLAS
Πρόσφατα σχόλια
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
  hellas radio
  Evripos 90 FM
   « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  Με απόφαση του Δ.Σ της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε όλοι οι διαφημιζόμενοι από το επίσημο SITE μας ,προβάλλονται εντελώς ‘’ΔΩΡΕΑΝ’’ χωρίς καμιά από εμάς οικονομική απαίτηση.

  Η αγαστή συνεργασία μας με τις εταιρείες αποτελεί ότι καλύτερο για την Ένωση και τα μέλη της, και τους ευχαριστούμε.

  Attica Group
  Blue Star Ferries
  HELLENIC SEAWAYS
  ANEK LINES
  MINOAN LINES
  GOLDEN STAR FERRIES
  AEGEAN
  OLYMPIC AIR
  SKY EXPRESS
  GELASAKIS GROUP
  LET”S TOUR
  LETS FERRY
  LETS DRIVE
  CRETAquarium Θαλασσόκοσμος
  Lyro dental clinic
  Advertisement