Τάκης Θεοδωρικάκος:

«Οι Έλληνες είμαστε απολύτως ενωμένοι στον σεβασμό των συνόρων μας, των διεθνών μας υποχρεώσεων, αλλά και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής. Άλλοι ας κοιτάξουν να αλλάξουν τη ρότα τους»

 • Νέος Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη θέση του Κωνσταντίνου Τσουβάλα ανέλαβε ο Μιχαήλ Καραμαλάκης

Σκληρή απάντηση στους ισχυρισμούς του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού έδωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή παράδοσης- παραλαβής του νέου Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου. Επίσης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στα σύνορά μας στον Έβρο, για τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.  

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, του Υφυπουργού Ελευθέριου Οικονόμου, του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνου Παπαθανασίου, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα κ.α.

Αναλυτικά η ομιλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου:

Η σημερινή τελετή παράδοσης-παραλαβής στη θέση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης πραγματοποιείται σε μια πολύ δύσκολη περίοδο με αλλεπάλληλες παγκόσμιες κρίσεις και δοκιμασίες. 

Η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο ακραίας ρητορικής. 

Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει να εργαλειοποιεί τον ανθρώπινο πόνο των παράτυπων μεταναστών, «χρησιμοποιώντας» τον ως διαρκή μοχλό απειλής προς όλη την Ευρώπη, ο Υπουργός Εσωτερικών της επαναλαμβάνει και χθες τα γνωστά θλιβερά και προκλητικά του ψέματα σε βάρος της Ελλάδας.

Όλοι αντιλαμβάνονται πως δεν έχουν καμία  σχέση με την πραγματικότητα.

Όλοι γνωρίζουν πως η Ελλάδα αποτελεί σήμερα τη διεθνή και αξιόπιστη δύναμη της πιστής και αποφασιστικής  εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου.

Και όλοι γνωρίζουν πως οι Έλληνες είμαστε απολύτως ενωμένοι στον σεβασμό των συνόρων μας, των διεθνών μας υποχρεώσεων, αλλά και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής. Άλλοι ας κοιτάξουν να αλλάξουν τη ρότα τους.

Στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, στην ΕΛΑΣ, υπηρετούμε την κοινωνία και είμαστε τμήμα της κοινωνίας. Λειτουργούμε με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, για την ασφάλεια της πατρίδας και των πολιτών.

Συνεργαζόμαστε παντού με τους πολίτες και την κοινωνία.

Με τους ακρίτες μας στον Έβρο υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας, υλοποιούμε το Σχέδιο “Ακρίτας” μαζί τους, για να μην επιτρέπεται σε κανέναν να τα αμφισβητεί, εργαλειοποιώντας δυστυχισμένους ανθρώπους. 

Είμαστε δίπλα στους πολίτες στις γειτονιές: για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, των ναρκωτικών, των εγκλημάτων κατά της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, της οπαδικής βίας, της βίας μεταξύ νέων και την ενδοοικογενειακή βία. Συνεργαζόμαστε με τις κοινωνικές υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις υπόλοιπες κρατικές αρχές.

Δηλώνουμε “παρών” στα πανεπιστήμια, για την ασφάλεια των παιδιών μας και την προστασία των υποδομών τους. Συνεργαζόμαστε με τις πρυτανικές αρχές, τους φοιτητές, τους καθηγητές και τους εργαζόμενους, για την υλοποίηση των σχεδίων ασφαλείας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. 

Συμβάλλουμε στην πολιτική προστασία και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δίπλα στους πυροσβέστες μας και τις υπόλοιπες αρχές, βάζοντας πάνω απ’ όλα την ανθρώπινη ζωή, συνδράμοντας στην εκκένωση περιοχών. 

Υπηρετούμε τους πολίτες με διαφάνεια!

Και, επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα η πόλωση απειλεί να θολώσει αυτή την εικόνα, θέλω να είμαι ξεκάθαρος:

 • Η ΕΛΑΣ οφείλει να εφαρμόζει και εφαρμόζει το Σύνταγμα και τους Νόμους. Προστατεύει τον Έλληνα πολίτη, σέβεται τα ατομικά δικαιώματα και διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας και της οικονομίας. 
 • Στο πλαίσιο αυτό, καλοσωρίζουμε και το επαναλαμβάνω και σήμερα, κάθε αρμόδιο έλεγχο σε υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, ώστε να μην έχει κανείς αμφιβολίες για αυτά τα θέματα. 
 • Οι λίγοι επίορκοι, οι λίγοι που δεν τιμούν τη στολή τους, εντοπίζονται και οδηγούνται στη Δικαιοσύνη. 
 • Όλοι μαζί κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού. 

Αυτές τις αρχές υπηρέτησε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα επί 40 και πλέον χρόνια ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας. Τον αποχαιρετούμε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, με απολύτως θετική εκτίμηση για το έργο του, με ευγνωμοσύνη για τα όσα προσέφερε στο Σώμα και την κοινωνία μας, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Έχει κερδίσει την αναγνώριση και το σεβασμό των συναδέλφων του και για αυτό τιμήθηκε από την Πολιτεία μας, τιμή την οποία ανταπέδωσε στο ακέραιο με σκληρή δουλειά. 

Υποδεχόμαστε στη θέση του γενικού γραμματέα τον Μιχάλη Καραμαλάκη. Έναν έμπειρο αξιωματικό, που έφτασε και αυτός στο αξίωμα του Αρχηγού της ΕΛΑΣ και τώρα επιστρέφει στον χώρο που γνωρίζει για να προσφέρει από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης. Φεύγοντας του είπα ότι θα είναι είναι σύντομα κοντά μας. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει με την ίδια αυταπάρνηση την οποία γνώρισα τον χρόνο που υπηρετήσαμε μαζί από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι και την επιτυχημένη ολοκλήρωση της ένστολης σταδιοδρομίας του.

Όλοι μαζί συνεχίζουμε στο καθήκον του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην αποστολή της ΕΛΑΣ, στην υπηρεσία του πολίτη. 

Στον χαιρετισμό του ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας τόνισε: 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ επιτρέψτε μου με την οικειότητα που δημιούργησε η άριστη συνεργασία μας να διαπιστώσω ότι η σημερινή μας συνάντηση πέραν από την υψηλή συμβολική της αξία ως προς το πρωτόκολλο της εθιμοτυπίας και τη διαχρονική παράδοση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει και μιαν άλλη, ίσως αξιοπρόσεκτη κατά την εκτίμησή μου παράμετρο. Πρώτη φορά στα τελευταία πενήντα χρόνια αν όχι στα διακόσια χρόνια του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους, ύπαρξης και λειτουργίας του Υπουργείου που εποπτεύει την Αστυνομία στη Χώρα, συναντώνται σε επίσημη τελετή, με συναρμοδιότητα ευθύνης, τρεις Επίτιμοι Αρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας και ο εν ενεργεία Αρχηγός του Σώματος. Αυτό το γεγονός επιτρέψτε μου να εκτιμήσω ότι αποτελεί από μόνο του μια μεγάλη άυλη θεσμική υπεραξία του αστυνομικού θεσμού στην πατρίδα μας. 

Κύριε Υπουργέ, κύριε Υφυπουργέ κύριοι Γενικοί, κύριε Αρχηγέ, κύριε Νομικέ Σύμβουλε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, Στρατηγοί, Πανοσιολογιότατε, αξιότιμες και αξιότιμοι συνάδελφοι, Προϊστάμενοι των Κλάδων αυτοτελών Υπηρεσιών, Διευθυντές Διευθύνσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και Προσωπικό της Αστυνομίας, κύριοι Πρόεδροι εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Ενώσεων του Σώματος. 

Επιτρέψτε μου μια εξαιρετικά συνοπτική και ενδεικτική αναφορά για την τριετή θητεία μου στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Τάξης. Εκτιμώ πως εργάσθηκα για τη βελτίωση των διοικητικών λειτουργιών των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας ως άλλωστε η βασική και εκ του αποτελέσματος αποκλειστική αρμοδιότητα μου. Εργασθήκαμε με θέρμη για την προώθηση ενός πλέγματος πρωτοβουλιών με επίκεντρο το ίδιο το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και τη γενικότερη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του. Συμβάλλαμε στην επίτευξη της ενίσχυσης του Σώματος με επιχειρησιακό εξοπλισμό και ατομικά εφόδια προστασίας του προσωπικού σε αριθμητικά μεγέθη που ξεπερνούν σε υπερθετικό βαθμό τα μεγέθη των τελευταίων τουλάχιστον δύο δεκαετιών. Αναπτύξαμε ειλικρινή σχέση και συνεργαστήκαμε με συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς με σκοπό την επίλυση υπηρεσιακών ζητημάτων και την καλλιέργεια διαύλων επικοινωνίας με την κοινωνία και ιδίως ευάλωτες ομάδες αυτής. Συμβάλλαμε στο δημοσιολογιστικό εξορθολογισμό του προϋπολογισμού της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Τάξης και στον τρόπο εκτέλεσης αυτού, με αποτέλεσμα την επίτευξη ρύθμισης και επίλυσης χρόνιων δυσλειτουργιών σε σχέση με την οικονομική διαχείριση των αστυνομικών υπηρεσιών. Σήμερα η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί πρότυπο για τους λοιπούς φορείς της κεντρικής διοίκησης στον τομέα αυτό. Γεγονός που πιστοποιείται και από τη διαρκή επιλογή του Υπουργείου μας από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ως πιλοτικού φορέα σε υλοποιούμενες δημοσιολογιστικές μεταρρυθμίσεις. Σε συνέχεια της ίδρυσης της Διεύθυνσης Ιστορίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Αρχηγός το 2017, αλλά και τη ψηφιοποίησης των ιστορικών πλέον περιοδικών της αστυνομίας και από τη θέση μου ως Γενικός Γραμματέας Δημόσιας τάξης, εργασθήκαμε για την ανάδειξη της σημασίας της διαφύλαξης και προβολής της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομίας του Σώματος στην πατρίδα μας. 

Η έκδοση του πρώτου αφιερωματικού τόμου του καθηγητή κ. Χρήστου με το ΠΟ.Κ.Ε.Α. πραγμάτωσε την έναρξη του διαχρονικού οράματός μου να προβληθεί πανηγυρικά η ιστορική σπουδαιότητα του αστυνομικού θεσμού στη πατρίδα μας και να αποκτήσει επιτέλους στη συλλογική συνείδηση των Ελλήνων και του κόσμου, την υψηλή θέση που της αξίζει. Επικεντρωθήκαμε, ίσως και πιεστικά για αρκετούς, στην περιβαλλοντολογική ευαισθητοποίηση του προσωπικού και στην προώθηση του ανθρωπιστικού χαρακτήρα την «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» που πραγματοποιεί η Ελληνική Αστυνομία, θεωρώντας ότι η κοινωνική ενσυναίσθηση και η ανθρωπιά είναι δύο από τα κυριότερα στοιχεία που οφείλει να καλλιεργεί ο έλληνας Αστυνομικός. 

Δεν θα σας κουράσω άλλο, επιτρέψτε μου μόνο τελειώνοντας να εκφράσω ευχαριστίες και ευχές. Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό της χώρας, κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιλογή μου το 2019 και την εμπιστοσύνη του για 3 χρόνια στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ευχαριστώ τον Υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους κατά την συνεργασία μας. Ευχαριστώ τον πρώην Υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τη διετή συνεργασία μας. Ευχαριστώ του Γενικούς Γραμματείς στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τα 3 τελευταία χρόνια, τον Νίκο Χαρδαλιά, σήμερα Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, τη Σοφία Νικολάου, τον Βασίλη Παπαγεωργίου, τον Κώστα Παπαθανασίου, καθώς και όλους τους Γενικούς Γραμματείς της Κυβέρνησης με τους οποίους συνεργάστηκα αρμονικά για την υλοποίηση των στόχων της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Τάξης. Κύριε Αρχηγέ, στο πρόσωπό σας ευχαριστώ συνολικά τις Φυσικές Ηγεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, δηλαδή όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ και αυτούς που δεν Υπηρετούν σήμερα στο Σώμα, για τη συνεργασία μας σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου. Επιτρέψτε μου, με την ελπίδα ότι ανταποκρίθηκα στη θεσμικά ηθική μου υποχρέωση για σεβασμό της Ηγεσίας της Αστυνομίας ως προερχόμενος από τα σπλάχνα της. Ευχαριστώ τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων του ένστολου και πολιτικού προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας για τη συνεργασία μας. Ευχαριστώ όλους τους άμεσους συνεργάτες μου στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Τάξης για την αμέριστη υποστήριξή τους, που χωρίς τη καταλυτική συνδρομή τους τίποτα δεν θα ήταν σίγουρα επιτεύξιμο. Τέλος, ευχαριστώ από καρδιάς όλους εσάς, αγαπητές και αγαπητοί συνάδερφοι για την εμπιστοσύνη και την αγάπη με τις οποίες με περιβάλατε για όσο χρόνο συνεργαστήκαμε. Σας καλώ να συνεχίσετε αδιάκοπα να υπηρετείτε τον άνθρωπο και την κοινωνία. Τελειώνοντας, εύχομαι όλοι όσοι βρεθούν στη θέση που βρίσκομαι εγώ σήμερα, να νιώσουν την πληρότητα που αισθάνομαι εγώ αυτή τη στιγμή, πληρότητα τόσο για την αίσθηση της προσφοράς μου στην Ελληνική Αστυνομία και έμμεσα στην κοινωνία, όσο και για όλες τις συγκινητικές εκδηλώσεις αγάπης που δέχομαι από τα μέλη της μεγάλης αστυνομικής οικογένειας από όλη την Ελλάδα. Κύριε Γενικέ Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, επίτιμε Αρχηγέ, Στρατηγέ Μιχάλη Καραμαλάκη, σου εύχομαι ολόψυχα υγεία, επιτυχία στο έργο σου και καλοτυχία στη ζωή. 

Ο νέος Γενικός Γραμματέας Μιχαήλ Καραμαλάκης στην ομιλία του ανέφερε:   

Επιστρέφω σήμερα, σ’ αυτό το εμβληματικό για την ασφάλεια του πολίτη, κτίριο, έπειτα από την εξαιρετική τιμή που έκανε προς το πρόσωπό μου,  ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, να μου εμπιστευτούν τα ηνία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Τάξης, με την ολοκλήρωση μιας απόλυτα επιτυχημένης πορείας σ’ αυτή τη θέση, του Στρατηγού Τσουβάλα Κωνσταντίνου.

Θα μου επιτρέψετε να κάνω μια ιδιαίτερη μνεία στη μακροχρόνια και αγαστή συνεργασία μου με τον κ. Γενικό, καθώς έχουμε συμπορευτεί παράλληλα στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και μετέπειτα όταν ο Στρατηγός ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέα και εγώ τη θέση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., όπου γεγονότα και καταστάσεις που έχουμε από κοινού βιώσει και διαχειριστεί έχουν αναπτύξει μεταξύ μας μια αμφίδρομη επικοινωνία και εκτίμηση. Η εμπειρία του ως υπηρεσιακό στέλεχος και η προσφορά του τα 3 αυτά έτη έχουν αποτυπωθεί τόσο στη δομή του Υπουργείου όσο και στην κοινωνία και την καθημερινότητα του πολίτη.

Είμαι βαθιά συγκινημένος, για την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης και συναισθάνομαι πλήρως το βάρος της ευθύνης που μου ανατέθηκε, έχοντας όμως κοντά μου ανθρώπους ικανούς που τους γνωρίζω και τους εκτιμώ, από τους επιτελείς μέχρι τον Αρχηγό, προσβλέπω σε μια γόνιμη συνεργασία, προκειμένου να συνεχίσουμε την παρακαταθήκη του έργου που επιτελείται για την ασφάλεια του πολίτη, με μία αστυνομία σύγχρονη και αποτελεσματική, υπό την κατεύθυνση του κ. Υφυπουργού και του κ. Υπουργού, δύο ανθρώπων που είχα την τύχη να με εμπιστευτούν.

Ο κοινός αγώνας που δώσαμε τα τρία τελευταία έτη, Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου, Φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., στελέχη του Αρχηγείου και της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και Επιτελικού Σχεδιασμού, γυναίκες και άνδρες ένστολοι και πολιτικοί υπάλληλοι, συνδικαλιστικές ομοσπονδίες και ενώσεις που εκπροσωπούν το σύνολο του προσωπικού του Σώματος εν ενεργεία και εν αποστρατεία, για μια Σύγχρονη αστυνομία με ασφαλείς πολίτες, ήταν ο ακρογωνιαίος  εκείνος λίθος των αποτελεσμάτων που επετεύχθησαν. 

Υπό αυτό λοιπόν το πρίσμα σας καλώ να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας και να πορευτούμε στην ίδια κατεύθυνση με αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα προκειμένου να πετύχουμε το βέλτιστων τόσο για το προσωπικό μας και το Σώμα, όσο και για τον πολίτη και την κοινωνία.

Categories:

Tags:

Comments are closed

Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
HELLENIC MEDIA GROUP
Politispress
THE GREEK NEW PAPER
ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
PANCRETAN ASSOCIATION OF AMERICA
ΚΡΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ”ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”
ΡΑΔΙΟ ΓΕΦΥΡΑ
3XY 1422 AM RADIO HELLAS
Πρόσφατα σχόλια
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
  hellas radio
  Evripos 90 FM
   « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  Με απόφαση του Δ.Σ της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε όλοι οι διαφημιζόμενοι από το επίσημο SITE μας ,προβάλλονται εντελώς ‘’ΔΩΡΕΑΝ’’ χωρίς καμιά από εμάς οικονομική απαίτηση.

  Η αγαστή συνεργασία μας με τις εταιρείες αποτελεί ότι καλύτερο για την Ένωση και τα μέλη της, και τους ευχαριστούμε.

  Attica Group
  Blue Star Ferries
  HELLENIC SEAWAYS
  ANEK LINES
  MINOAN LINES
  GOLDEN STAR FERRIES
  AEGEAN
  OLYMPIC AIR
  SKY EXPRESS
  GELASAKIS GROUP
  LET”S TOUR
  LETS FERRY
  LETS DRIVE
  CRETAquarium Θαλασσόκοσμος
  Lyro dental clinic
  Advertisement