Το Δ.Σ της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε Συγχαίρει τον νέο επίσκοπο Κνωσού για την ανάληψη των Νέων καθηκόντων του .

Ο Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Βερνιδάκης εξελέγη σήμερα, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, νέος Επίσκοπος Κνωσού, με καθήκοντα βοηθού Αρχιεπισκόπου.

Η πλήρωση της θέσης, που έμεινε ελεύθερη μετά την εκλογή του Πρόδρομου Ξενάκη ως Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, έγινε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Η παμψηφεί εκλογή του Μεθόδιου Βερνιδάκη μετά από πρόταση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον κ. Ευγένιο, αμέσως μετά.

Το τριπρόσωπο συμπλήρωναν οι Αρχιμανδρίτες Νικηφόρος Κουνάλης και Τίτος Ταμπακάκης.

Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, κατά κόσμoν Εμμανουήλ Βερνιδάκης, υπήρξε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγκαράθου από τον Οκτώβριο του 2001 μέχρι τον Απρίλιο του 2004, οπότε ανέλαβε τα καθήκοντα του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Αμέσως μετά την εκλογή του νέου Επισκόπου τα μέλη της Επαρχιακής Συνόδου καθώς και κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Κρήτης συνεχάρησαν τον κ. Μεθόδιο.

Στις 5 Νοεμβρίου η χειροτονία του νέου Επισκόπου Κνωσού

Η Χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά Ηρακλείου, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, ενώ το Μέγα Μήνυμα θα δοθεί από τον εψηφισμένο την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 6:00 μ.μ. στον ίδιο Ναό, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης:

«Ἡ Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης, συνῆλθε σήμερα 10η Ὀκτωβρίου 2022 στό Ἡράκλειο σέ τακτική Συνεδρία καί ἀσχολήθηκε μέ τά θέματα τῆς ἡμερήσιας διάταξης.

Ἡ Ἱερά Σύνοδος, μετά ἀπό πρόταση τοῦ Προέδρου Της, Σεβ. Ἀρχιεπισκόπου Κρήτης κ. κ. Εὐγενίου, προέβη στήν ἐκλογή Βοηθοῦ Ἐπισκόπου τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς Κρήτης. Ἐπίσκοπος Κνωσοῦ ἐξελέγη παμψηφεί ὁ Ἀρχιμ. Μεθόδιος Βερνιδάκης, Πρωτοσύγκελλος τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς Κρήτης.

Ὁ Θεοφιλέστατος ἐψηφισμένος Ἐπίσκοπος Κνωσοῦ κ. Μεθόδιος, ἔδωσε τό νενομισμένο Μικρό Μήνυμα ἐνώπιον τῆς Ἱερᾶς Ἐπαρχιακῆς Συνόδου.

Ἐπίσης, ἡ Ἱερά Σύνοδος ἐξέλεξε τόν Πανοσιολ. Ἀρχιμ. Νήφωνα Βασιλάκη Ἀρχιγραμματέα, τόν Πανοσιολ. Ἀρχιμ. Εἰρηναῖο Μπατσάκη Ὑπογραμματέα καί τόν Πανοσιολ. Ἀρχιμ. Εὐγένιο Καρακωνσταντάκη Κωδικογράφο Της καί Διευθυντή συντάξεως τοῦ ἐπισήμου δελτίου τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης «Ἀπόστολος Τίτος».

Ἡ Χειροτονία τοῦ Θεοφιλεστάτου Ἐπισκόπου Κνωσοῦ κ. Μεθοδίου θά τελεσθεῖ στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό τοῦ Ἁγίου Μηνᾶ Ἡρακλείου, τό Σάββατο 5η Νοεμβρίου 2022.

Τό Μέγα Μήνυμα θά δοθεῖ ἀπό τόν ἐψηφισμένο τήν Παρασκευή 4η Νοεμβρίου 2022 καί ὥρα 6η μ.μ. στόν ἴδιο Ναό.

Ἡ Ἱερά Σύνοδος δέεται γιά νά ἐπικρατήσει ἡ καταλλαγή στούς ἐμπλεκόμενους στίς πολεμικές συρράξεις λαούς καί γιά νά πρυτανεύσει ἡ σύνεση καί ἡ εἰρήνη.»

Ποιος είναι ο Θεοφιλέστατος . Εψηφισμένος Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος

Ο Θεοφιλ. Εψηφισμένος Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος (κατά κόσμον Εμμανουήλ Βερνιδάκης) γεννήθηκε στο Ηράκλειο την 27η Ιουνίου 1969. Είναι τέκνο του Παναγιώτου και της Αλεξάνδρας, το γένος Θέμελη καταγόμενοι και οι δυο από την πόλη Ηρακλείου.

Μεγάλωσε στο Ηράκλειο, στην ενορία Αγίας Τριάδας, κυριολεκτικά μέσα στην Εκκλησία, παρά τους πόδας του αειμνήστου Αρχιμανδρίτου Μεθοδίου Γερογιαννάκη, προϊσταμένου της ενορίας και προηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγκαράθου.

Μαθήτευσε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (Μποδοσάκειο), στο 6° Γυμνάσιο (Εμπορική) και στο 5ο Λύκειο Ηρακλείου (Καπενάκειο). Στη συνέχεια φοίτησε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών, από την οποία έλαβε το πτυχίον του τον Οκτώβριο του έτους 1990, κατόπιν εφοίτησε στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία έλαβε το πτυχίο του τον Ιούλιο του έτους 1994.

Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου Αγγλικής γλώσσας.

Κατά το διάστημα των σπουδών του στη Θεσσαλονίκη διηκόνησε, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Τιμοθέου, στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, παρά τον αοίδιμο Μητροπολίτη κυρό Προκόπιο.

Την 16η Φεβρουαρίου 1991 εκάρη μοναχός στην Ιερά και Ιστορική Μονή Αγκαράθου.

Την 9η Μαρτίου 1991 χειροτονήθηκε Διάκονος στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ηρακλείου και την 10η Απριλίου 1994 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγκαράθου.

Και τις δύο χειροτονίες έλαβε από τα χέρια του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Τιμοθέου.

Την 16η Αυγούστου 1995 έλαβε το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου και την 16η Απριλίου 1996 το αξίωμα της Πνευματικής Πατρότητος.

Διηκόνησε ως εφημέριος στις ενορίες Γάλυπε και Σγουροκεφαλίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Από τον Δεκέμβριο του έτους 1999 και για μία διετία διετέλεσε Σύμβουλος της Ιεράς Μονής Αγκαράθου, καθώς επίσης και εντεταλμένος-υπεύθυνος του τμήματος Επιμορφώσεως Στελεχών Εκκλησίας, του Επικοινωνιακού καί Μορφωτικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Τον Οκτώβριο 2001 διορίσθηκε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγκαράθου, με απόφαση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Τιμοθέου, κατόπιν παμψηφεί εκλογής του από την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής.

Την 21 Απριλίου 2004 διορίσθηκε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Την 15 Ιουλίου 2016 έλαβε από την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο «κατ’ ιδίαν Πατριαρχικήν φιλοτιμίαν και προαίρεσιν» το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής της υπό αναστήλωση Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Φόδελε, τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Προστασίας Αποφυλακιζομένων Ηρακλείου, Πρόεδρος της πενταμελούς Επιτροπής της καλούμενης «Κοσμητεία» του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου στο νέο Κοιμητήριο του Δήμου Ηρακλείου.

Επίσης διετέλεσε εκπρόσωπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στα Διοικητικά Συμβούλια του Εργαζακείου Ιδρύματος, του Καπετανακείου Ιδρύματος Φοιτητικών υποτροφιών, του Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας «ο Άγιος Μηνάς» και της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επικοινωνιακού καί Μορφωτικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου αυτής.

Ως εκ της θέσεώς του και βάσει του Κατασταστικού Χάρτου της Εκκλησίας Κρήτης, είναι Γραμματέας του Δευτεροβαθμίου Επισκοπικού Δικαστηρίου της Εκκλησίας Κρήτης.

Διοργάνωσε από πλευράς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο «Η Μονή Αγκαράθου την Εποχή της Ενετοκρατίας» που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο την 12/10/2019, με συμμετοχή σπουδαίων ακαδημαϊκών διδασκάλων.

Επί σειρά ετών πραγματοποιεί, με επιτυχία και μεγάλη ακροαματικότητα, Ραδιοφωνικές Εκπομπές στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης «ΤΟ ΦΩΣ» καθώς και συνάξεις μελέτης και ερμηνείας Αγίας Γραφής. Επιμελείται κατ᾿ έτος την έκδοση του εγκολπίου Ημερολογίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης όπως επίσης επιμελήθηκε και την επετειακή έκδοση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης «Η συμμετοχή και η συμβολή της Εκκλησίας της Κρήτης στην έναρξη της Μεγάλης Επαναστάσεως του 1821».

Το Δ.Σ της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε Συγχαίρει τον νέο επίσκοπο Κνωσού για την ανάληψη των Νέων καθηκόντων του .

Categories:

Tags:

Comments are closed

Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
HELLENIC MEDIA GROUP
Politispress
THE GREEK NEW PAPER
ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
PANCRETAN ASSOCIATION OF AMERICA
ΚΡΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ”ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”
ΡΑΔΙΟ ΓΕΦΥΡΑ
3XY 1422 AM RADIO HELLAS
Πρόσφατα σχόλια
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
  hellas radio
  Evripos 90 FM
   « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  Με απόφαση του Δ.Σ της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε όλοι οι διαφημιζόμενοι από το επίσημο SITE μας ,προβάλλονται εντελώς ‘’ΔΩΡΕΑΝ’’ χωρίς καμιά από εμάς οικονομική απαίτηση.

  Η αγαστή συνεργασία μας με τις εταιρείες αποτελεί ότι καλύτερο για την Ένωση και τα μέλη της, και τους ευχαριστούμε.

  Attica Group
  Blue Star Ferries
  HELLENIC SEAWAYS
  ANEK LINES
  MINOAN LINES
  GOLDEN STAR FERRIES
  AEGEAN
  OLYMPIC AIR
  SKY EXPRESS
  GELASAKIS GROUP
  LET”S TOUR
  LETS FERRY
  LETS DRIVE
  CRETAquarium Θαλασσόκοσμος
  Lyro dental clinic
  Advertisement