Την 5η Ιανουαρίου ε.ε. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ χοροστάτησε κατά την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών, του Μ.Εσπερινού και την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου.

Κατά την Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων η Α.Θ.Μ. προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και της Ακολουθίας του Μ.Αγιασμού, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυκράτιδος κ.Παντελεήμονος, Αρχιγραμματέως της Ι.Συνόδου και Πηλουσίου κ.Ναρκίσσου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας, ως και του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμιάθεως κ.Γερμανού, Προϊσταμένου της προειρημένης Πατριαρχικής Μονής, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Μεγάλης Πόλεως, παρουσία του Εντιμ. Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Κοτσιώνη Αθανασίου, εκπροσώπων της χώρας, της Ελληνικής Κοινότητος, της Κυπριακής Αδελφότητος, ελληνικών συλλόγων και φορέων και πλήθους χριστιανών.

Αμέσως μετά ο Μακ.Πατριάρχης, ο ιερός κλήρος,  οι αρχές και οι πιστοί μετέβησαν στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας (Ε.Ν.Ο.Α.), όπου ἐλαβε χώρα η τελετή του αγιασμού των υδάτων. Πέντε ελληνόπουλα έπεσαν στα παγωμένα νερά της θαλάσσης για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Προς αυτά ο Μακαριώτατος προσέφερε αναμνηστικά δώρα και ευλογίες.
Εν συνεχεία ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου. Στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη την Πρόεδρο του Ε.Ν.Ο.Α. κα. Λιλίκα Θλιβίτου και τα μέλη του ΔΣ για την πολυσχιδή δράση τους, ανεφέρθη στην συνύπαρξη των χωρών της ανατολικής Μεσογείου και την επιτακτική ανάγκη της επικράτησης της ειρηνικής γειτονίας, της αλληλεγγύης και της αρμονικής συνεργασίας, υπογραμμίζοντας με ιδιαίτερη έμφαση  ότι «η Μεσόγειος πρέπει να παραμείνει η θάλασσα που πάντοτε θα ενώνει τους λαούς γύρω της σε μία διαλογική και εποικοδομητική συνύπαρξη. Δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουμε να λειτουργήσει ως “υδάτινο τείχος” διαίρεσης και απομονώσεως μεταξύ τους». Ακολούθησε παράθεση εορτίου δεξιώσεως προς τιμήν  του Πατριάρχου, των αρχών και όλων των παρισταμένων.Φωτογραφίες Γρηγορίου Χαλιακοπούλου

Categories:

Tags:

Comments are closed

Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
HELLENIC MEDIA GROUP
Politispress
THE GREEK NEW PAPER
ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
PANCRETAN ASSOCIATION OF AMERICA
ΚΡΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ”ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”
ΡΑΔΙΟ ΓΕΦΥΡΑ
3XY 1422 AM RADIO HELLAS
Πρόσφατα σχόλια
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
  hellas radio
  Evripos 90 FM
   « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  Με απόφαση του Δ.Σ της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε όλοι οι διαφημιζόμενοι από το επίσημο SITE μας ,προβάλλονται εντελώς ‘’ΔΩΡΕΑΝ’’ χωρίς καμιά από εμάς οικονομική απαίτηση.

  Η αγαστή συνεργασία μας με τις εταιρείες αποτελεί ότι καλύτερο για την Ένωση και τα μέλη της, και τους ευχαριστούμε.

  Attica Group
  Blue Star Ferries
  HELLENIC SEAWAYS
  ANEK LINES
  MINOAN LINES
  GOLDEN STAR FERRIES
  AEGEAN
  OLYMPIC AIR
  SKY EXPRESS
  GELASAKIS GROUP
  LET”S TOUR
  LETS FERRY
  LETS DRIVE
  CRETAquarium Θαλασσόκοσμος
  Lyro dental clinic
  Advertisement