2ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου 2022

Δελτίο Τύπου

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία του 2ου Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου, που διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά, από τις 22 μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου. Το μοναδικό Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου/Παιγνίδια Επιστήμης, κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών του νησιού, μαθητών από τη Ρόδο αλλά και των εκπαιδευτικών και επισκεπτών του νησιού. Τις μέρες του Φεστιβάλ ο Καστελλόριζο έζησε ένα πραγματικό πανηγύρι επιστήμης.

Τι είδαμε στο Φεστιβάλ Γρίφων:

Γρίφους, βιωματικά εργαστήρια, επιστημονικές δράσεις, μαθηματικά τρυκ, Stand up Science για παιδιά και όχι μόνο, εκθέσεις απτικών γρίφων, κινηματογραφικά/μουσικά εργαστήρια, αγώνες γρίφων και εκπαιδευτικά προγράμματα που συνδύασαν την Τέχνη και την Επιστήμη.

Ακόμη, ξεναγήσεις στο Μουσείο Γρίφων, πεζοπορία, αστροπαρατήρηση, ηλιοπαρατήρηση, φαντάσματα που …. βγήκαν στους δρόμους, παραμύθια, χορευτικά, και μια εξαιρετική συναυλία με την Σουζάνα και την Ελένη Βουγιουκλή

Μεγάλη προσφορά στο νησί ήταν η πρωτοβουλία της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Γρίφων για την εγκατάσταση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και η σειρά μαθημάτων διάσωσης και πρώτων βοηθειών, με την πιστοποίηση κατοίκων του νησιού, στο πλαίσιο του προγράμματος Kids Save Lives, με την υποστήριξη της Vioryl.

Μοναδικοί συνοδοιπόροι της οργανωτικής επιτροπής ήταν οι 70 και πλέον ακαδημαϊκοί, ερευνητές, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες που δούλεψαν και παρουσίασαν δράσεις ειδικά προσαρμοσμένες στο πνεύμα των Γρίφων και της κατανόησης της γνώσης μέσα από παιγνίδια.

Η οργάνωση πραγματοποιήθηκε από την ΕΝ.Ι.Γ.ΜΑ (Ένωση Ιδεών, Γρίφων, Μαθηματικών), όπου το πλέον σημαντικό στοιχείο δράσης της αποτελεί το Μουσείο Γρίφων Μεγίστης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τον Δήμο Μεγίστης. Πολύτιμοι αρωγοί ήταν τα Υπουργεία Ανάπτυξης/ Γενική Γραμματεία Έρευνας & Καινοτομίας, Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, που το έθεσαν υπό την αιγίδα τους το Φεστιβάλ, ενώ η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το υποστήριξαν και οικονομικά.

Οφείλουμε να εκφράσουμε ευχαριστίες από καρδιάς και στους ιδιώτες χορηγούς, που στήριξαν τη μεγάλη αυτή εθελοντική προσπάθεια, δείχνοντας αγάπη και εμπιστοσύνη.

Αντίστοιχη υποστήριξη υπήρξε και από τον μεγάλο αριθμό των ΜΜΕ/χορηγών με σειρά ανακοινώσεων, συνεντεύξεων και προβολών.

Κι επειδή από το Καστελλόριζο πνέει ούριος άνεμος, το Φεστιβάλ Γρίφων αποβιβάζεται στην Πάτρα (21-23/10) και στη συνέχεια στην Αθήνα (16-18/12).

Και παράλληλα αρχίζουν οι προετοιμασίες για το 3ο Φεστιβάλ Γρίφων.

Για περισσότερες πληροφορίες στο site: https://kastellorizofestival.com

Tags:

Comments are closed

Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
HELLENIC MEDIA GROUP
Politispress
THE GREEK NEW PAPER
ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
PANCRETAN ASSOCIATION OF AMERICA
ΚΡΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ”ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”
ΡΑΔΙΟ ΓΕΦΥΡΑ
3XY 1422 AM RADIO HELLAS
Πρόσφατα σχόλια
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
  hellas radio
  Evripos 90 FM
   « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  Με απόφαση του Δ.Σ της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε όλοι οι διαφημιζόμενοι από το επίσημο SITE μας ,προβάλλονται εντελώς ‘’ΔΩΡΕΑΝ’’ χωρίς καμιά από εμάς οικονομική απαίτηση.

  Η αγαστή συνεργασία μας με τις εταιρείες αποτελεί ότι καλύτερο για την Ένωση και τα μέλη της, και τους ευχαριστούμε.

  Attica Group
  Blue Star Ferries
  HELLENIC SEAWAYS
  ANEK LINES
  MINOAN LINES
  GOLDEN STAR FERRIES
  AEGEAN
  OLYMPIC AIR
  SKY EXPRESS
  GELASAKIS GROUP
  LET”S TOUR
  LETS FERRY
  LETS DRIVE
  CRETAquarium Θαλασσόκοσμος
  Lyro dental clinic
  Advertisement