Την 7η Ιανουαρίου 2023, ο Εξοχώτατος Κυβερνήτης Αλεξανδρείας κ.Μωχάμεντ Σερίφ, συνοδευόμενος από τον Ενδοξώτατο Στρατιωτικό Διοικητή Βορείου Πτέρυγος του Στρατού της Αραβιξκής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, επισκέφθηκε την ΑΘΜ τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο Β’ προς υποβολή εορτίων ευχών.

Κατά την υποδοχή του κ.Κυβερνήτη στην Αίθουσα του Θρόνου, μετά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων Ελλάδος και Αιγύπτου, ο Μακαριώτατος απευθύνθη με θερμούς λόγους σε αυτόν, υπογραμμίζοντας τις διαχρονικώς αγαθές σχέσεις του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου με την Νειλοχώρα, ως και την αδιακόπως ευεργετική συναντίληψή της προς Αυτό. Ακόμη, ανεφέρθη διεξοδικώς στο πολυσχιδές έργου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στην Αφρική, καθώς και στις επισήμους ανά τον κόσμο επισκέψεις του όπου παρουσιάζει κατ’ αυτές και την εν γένει εντυπωσιακή προαγωγή της Αιγύπτου.

Επίσης, ανεφέρθη στις στρατηγικής σημασίας αρμονικές και παραγωγικές σχέσεις μεταξύ των χωρών της ανατολικής Μεσογείου, ιδιαιτέρως μεταξύ Ελλάδος, Κύπρου και Αιγύπτου.

Κατά την αντιφώνησή του ο Εξοχώτατος κ.Μωχάμεντ Σερίφ επήνευσε την πολυμερή και ακατάπαυστη δράση της παλαιφάτου Εκκλησίας των Αλεξανδρέων και του σεπτού Προκαθημένου Της, τον οποίο χαρακτήρισε ως «εξέχοντα Πρέσβυ της πατρίδος μας και γνήσιο αδελφός μας», ενώ ετόνισε με έμφαση ότι οι Αρχές της χώρας θα στηρίζουν και θα διευκολύνουν πάντοτε το έργο του Πατριαρχείου, εκφράζοντας ευγνώμονες ευχαριστίες για την σπουδαία συναρωγή του Πατριαρχικού Θρόνου στην σταθερότητα και την πρόοδο της. Τέλος, παρετέθη δοχή και έλαβε χώρα ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων στο Ιδιαίτερο Πατριαρχικό Γραφείο.

Στην συνάντηση παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ναυκράτιδος κ.Παντελεήμων και Πηλουσίου κ.Νάρκισσος, ο Ελλογιμώτατος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αλεξανδρείας και εκπρόσωποι των πολιτικών και διοικητικών αρχών της αιγυπτιακής συμπρωτεύουσας και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Categories:

Tags:

Comments are closed

Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
HELLENIC MEDIA GROUP
Politispress
THE GREEK NEW PAPER
ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
PANCRETAN ASSOCIATION OF AMERICA
ΚΡΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ”ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”
ΡΑΔΙΟ ΓΕΦΥΡΑ
3XY 1422 AM RADIO HELLAS
Πρόσφατα σχόλια
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
  hellas radio
  Evripos 90 FM
   « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  Με απόφαση του Δ.Σ της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε όλοι οι διαφημιζόμενοι από το επίσημο SITE μας ,προβάλλονται εντελώς ‘’ΔΩΡΕΑΝ’’ χωρίς καμιά από εμάς οικονομική απαίτηση.

  Η αγαστή συνεργασία μας με τις εταιρείες αποτελεί ότι καλύτερο για την Ένωση και τα μέλη της, και τους ευχαριστούμε.

  Attica Group
  Blue Star Ferries
  HELLENIC SEAWAYS
  ANEK LINES
  MINOAN LINES
  GOLDEN STAR FERRIES
  AEGEAN
  OLYMPIC AIR
  SKY EXPRESS
  GELASAKIS GROUP
  LET”S TOUR
  LETS FERRY
  LETS DRIVE
  CRETAquarium Θαλασσόκοσμος
  Lyro dental clinic
  Advertisement