Συγκινητική ανταπόκριση στον έρανο της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας για τις πυρόπληκτες οικογένειες της Ελλάδας

Γράφει : ο Δημοσιογράφος Νίκος Λούπος

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να γνωστοποιήσει ότι, χάρη στην αθρόα και συγκινητική ανταπόκριση στην πρωτοβουλία διενέργειας εράνου για τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ των πυρόπληκτων αδελφών μας στην Ελλάδα, μέχρι τώρα έχει προσφερθεί χρηματικό ποσό που υπερβαίνει το ύψος των 400.000 δολαρίων.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, σε ευχαριστήρια δήλωσή του, αναφέρει: “Οι ευλογημένοι άνθρωποι της Ομογένειας μας έχουν αποδείξει επανειλημμένως ότι οι αρχές της χριστιανικής διδασκαλίας, η αγάπη και η αλληλεγγύη προς τον εμπερίστατο συνάνθρωπο, είναι βαθιά ριζωμένες στις καρδιές τους.

 Όπως έχουν αποδείξει, επίσης, ότι το ενδιαφέρον τους για την πατρώα γη είναι ισχυρό και αδιάλειπτο, και οι καρδιές τους ουδέποτε μένουν ασυγκίνητες ενώπιον των κατά καιρούς δοκιμασιών που βιώνουν οι αδελφοί μας στην Ελλάδα.

 Τούτων δοθέντων, ουδεμία έκπληξη μού προκαλεί η ένθερμη ανταπόκριση της Ομογένειας μας στον έρανο για τις οικογένειες που απώλεσαν τα υπάρχοντά τους κατά τη διάρκεια των πρόσφατων καταστρεπτικών πυρκαγιών.

Εντούτοις, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς όλους τους ομογενείς μας και προς κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως, ανεξαρτήτως καταγωγής και θρησκείας, οι οποίοι αγκάλιασαν την εν λόγω πρωτοβουλία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας παρά τις δύσκολες συνθήκες που υπομένουν εξαιτίας της πανδημίας, των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για το μεγαλύτερο τμήμα της αυστραλιανής κοινωνίας και των δυσμενών οικονομικών επιπτώσεων που έχουν προκληθεί στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

 Είναι εξόχως συγκινητικό ότι σε μία περίοδο που οι εκκλησίες μας στην πλειονότητά τους παραμένουν κλειστές, στο πλαίσιο των περιορισμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η έκκλησή μας απέφερε πλούσιους καρπούς και οι πυρόπληκτοι αδελφοί μας στην Ελλάδα θα γίνουν αποδέκτες μιας σημαντικής βοήθειας από τους Αντίποδες.

Ευχαριστώ προσωπικά κάθε μια και κάθε έναν από τους δωρητές, ενώ συγχαίρω τους αγαπητούς κληρικούς μας που πάσχισαν με ζέση να επικοινωνήσουν τα ευγενή μηνύματα της πρωτοβουλίας, μέσα στις δύσκολες συνθήκες που προαναφέρθησαν, καθώς επίσης τον πρόεδρο της Διακοινοτικής Επιτροπής Βικτώριας κ. Αντώνιο Τσουρδαλάκη, για τη καθοριστική συμβολή του προς την κατεύθυνση αυτή.

Τέλος, θερμότατες ευχαριστίες αξίζουν ο παροικιακός Οργανισμός ΜΜΕ Greek Media Group και ειδικότερα το 3ΧΥ Ράδιο Ελλάς, για τη σημαντική συνδρομή που προσέφερε με τη διοργάνωση ραδιοεράνου, όπως και όλοι οι εθελοντές οι οποίοι υποστήριξαν το εγχείρημα.

Είμαι πεπεισμένος ότι τα ίδια συναισθήματα ευγνωμοσύνης θα βιώσουν και οι αδελφοί μας που βρίσκονται σε ανάγκη και, χάρη στο περίσσευμα ή το υστέρημα όσων ανταποκρίθηκαν στον έρανο, σύντομα θα απολαύουν μια πολύτιμη ανακούφιση”.

Σημειώνεται ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί το ακριβές ποσό των χρημάτων που θα έχει κατατεθεί, δια του εράνου, υπέρ των πυρόπληκτων οικογενειών στην Ελλάδα, όπως επίσης θα αναρτηθεί κατάλογος με τα ονόματα των δωρητών και με τα ποσά που κατατέθηκαν.

Τέλος, όσοι έχουν προβεί σε προσφορές στο πλαίσιο του ραδιοεράνου, παρακαλούνται να καταθέτουν τα αντίστοιχα ποσά στους ακόλουθους τραπεζικούς λογαριασμούς:

DELPHI  BANK

NAME : GREEK ORTHODOX ARCHDIOCESE AUSTRALIA  APPEAL  ACCOUNT

BSB :  941-302

ACCOUNT :  20-388-8010

NATIONAL AUSTRALIA BANK

NAME: G.O.A.A.  ACCOUNT

BSB :  082-057

ACCOUNT :   12-693-2006

BANK  OF  SYDNEY

NAME : GREEK ORTHODOX ARCHDIOCESE AUSTRALIA APPEAL ACCOUNT

BSB : 942-303

ACCOUNT :  1710-664

Categories:

Comments are closed

Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
HELLENIC MEDIA GROUP
Politispress
THE GREEK NEW PAPER
ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
PANCRETAN ASSOCIATION OF AMERICA
ΚΡΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ”ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”
ΡΑΔΙΟ ΓΕΦΥΡΑ
3XY 1422 AM RADIO HELLAS
Πρόσφατα σχόλια
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
  hellas radio
  Evripos 90 FM
   « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  Με απόφαση του Δ.Σ της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε όλοι οι διαφημιζόμενοι από το επίσημο SITE μας ,προβάλλονται εντελώς ‘’ΔΩΡΕΑΝ’’ χωρίς καμιά από εμάς οικονομική απαίτηση.

  Η αγαστή συνεργασία μας με τις εταιρείες αποτελεί ότι καλύτερο για την Ένωση και τα μέλη της, και τους ευχαριστούμε.

  Attica Group
  Blue Star Ferries
  HELLENIC SEAWAYS
  ANEK LINES
  MINOAN LINES
  GOLDEN STAR FERRIES
  AEGEAN
  OLYMPIC AIR
  SKY EXPRESS
  GELASAKIS GROUP
  LET”S TOUR
  LETS FERRY
  LETS DRIVE
  CRETAquarium Θαλασσόκοσμος
  Lyro dental clinic
  Advertisement