13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ

Λουτράκι 20-27 Νοεμβρίου 2022

Το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ”, είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και συνδιοργάνωση του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και της Εταιρείας Πολιτισμού Cine@Art.

Έχουμε την τιμή, ο σκηνοθέτης Θόδωρος Μαραγκός να είναι ο Πρόεδρος και η ηθοποιός Κατερίνα Χέλμη να είναι η Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ”. Το Φεστιβάλ “ΓΕΦΥΡΕΣ” προγραμματίζεται να γίνει στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στο Λουτράκι, 20-27 Νοεμβρίου, και συμπεριλαμβάνει, εκτός από τις προβολές ταινιών, τις παρακάτω παράλληλες εκδηλώσεις:

20-27 Νοεμβρίου

-Εργαστήριο – Animation Κινούμενα Σχέδια – Eισήγηση από την Σχολή Global Arts

-Κινηματογραφικό Εργαστήρι Πήγασος – με εισηγήσεις διακεκριμένων κινηματογραφιστών όπως του βραβευμένου Ινδού παραγωγού Vivek Singhania και της influencer βραβευμένης οδηγού αγώνων ταχύτητας και ακτιβίστριας Garima Avtar για την δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους που θα γυρισθεί κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ και θα προβληθεί στη τελετή απονομής βραβείων Χρυσός Πήγασος και λήξης του Φεστιβάλ.

-Προβολή της ταινίας τεκμηρίωσης Μπλακ Μπέ και εισήγηση η Αποστολή του Κινηματογράφου με τον Θόδωρο Μαραγκό

-Παρουσίαση βιβλίου Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ και ο ΤΑΛΩΣ 21ος αιώνας του Θόδωρου Μαραγκού – Συμμετέχει η ηθοποιός Κατερίνα Χέλμη.

-Έκθεση φωτογραφίας από το Μουσείο Ραδιοφωνίας Θεσσαλονίκης και λειτουργία σταθμού από το χώρο του Φεστιβάλ ζωντανά με διεθνή και πανελλήνια μετάδοση μέσω διαδικτύου και συνεργαζόμενων ραδιοφωνικών σταθμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

20-27 Νοεμβρίου

Προβολές 60 περίπου ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους διάρκειας 40 ωρών από την Eλλάδα και το εξωτερικό πρόσφατης παραγωγής με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους.

Κατηγορίες: Παγκόσμιος Κινηματογράφος, μαθητικός κινηματογράφος, μυθοπλασία, κινούμενα σχέδια, τεκμηρίωση.

Θέματα: περιβάλλον, πολιπολιτισμικά, πολιτιστικά, κοινωνικά, ανθρωπιστικά, ανθρώπινα δικαιώματα, αθλητισμός και ευ ζήν.

20 Νοεμβρίου – Κυριακή

18:00

-Επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ.

19:00-23:00

Προβολές ταινιών

21-22 Νοεμβρίου

18:00-23:00

Προβολές ταινιών

23 Νοεμβρίου Τετάρτη

18:0020:00

-Συμπόσιο Οι γυναικοκτονίες στην σύχρονη εποχή – Ανθρώπινα Δικαιώματα και ο Ρόλος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηνωμένων Εθνών”. Συντονίστρια: Αναστασία Βαλεντίνη Ρήγα, Καθηγήτρια Κοινωνικής-Κλινικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Ηνωμένων Εθνών, ‘Εφορος Λαϊκού Πανεπιστημίου της Εταιρείας των Φίλων του Λαού.

Εισηγήσεις

Γιάννης Πανούσης – ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας ΕΚΠΑ

Από τη γυναύκα-θύμα στη γυναίκα-θύτη: μιας χαμένης ισότητας δρόμος”

Ιωάννα-Σταματίνα Παναγιωτακοπούλου (Ροσσάνα Ρήγα)

Dr. Ψυχολογίας της Τέχνης και της Δημιουργικότητας, Ηθοποιός

“Οι πέντε σιωπές” της Σειλάχ Στέφενσεν. Ενδοοικογενειακή σεξουαλική κακοποίηση. Γυναίκες θύματα/ θύτες

Γεράσιμος Προδρομίτης – Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας ΠΑΝΤΕΙΟ Πανεπιστήμιο

Ο Σεξισμός ως κοινωνική διάκριση. Η οπτική της Κοινωνικής Ψυχολογίας”

-Ντόρα Λεονταρίδου – Η βία κατά των γυναικών” : ξαναδιαβάζοντας τον μύθο της Πρόκνης και της Φιλομήλας. Η κα Ντόρα Λεονταρίδου είναι Διδάκτωρ Γαλλικής φιλολογίας από το Univ, Paris 3, Sorbonne, Διδάσκουσα, Μέλος ΣΕΠ, Εκπαιδευτικος.

Συμμετέχουν: Ελένη Ροδά, ηθοποιός, τραγουδίστρια. Απαγγελία ποιημάτων για την γυναικεία κακοποίηση και τις γυναικοκτονίες

Η γυναικεία χορωδία Αγίων Θεοδώρων ΗΧΟΧΡΩΜΑ σε μουσική διεύθυνση Ελευθερίας Βούλγαρη.

20:00-23:00

Προβολές ταινιών

24 Νοεμβρίου

18:00-23:00

Προβολές ταινιών

25 Νοεμβρίου – Παρασκευή

10:00- 13:00

Πρόσκληση σχολείων, MME και κοινού

Ημερίδα «Ο ρόλος των ΜΜΕ και η ανάγκη προστασίας του νερού και ο ρόλος του βιο-πρεσβευτή» Συμμετέχουν:

-Ομιλία: “Η δύναμη των ΜΜΕ στην διαμόρφωση της κοινωνίας”, Σάγια Τσαουσίδου – Προεδρος Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

-Μουσείο Ραδιοφωνίας Θεσσαλονίκης – Γρηγόρης Βεροιώτης

Ολυμπιάδα για το Νερό (Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου) Το Ολυμπιακό πνεύμα είναι οδηγός και η αρχαία ελληνική γραμματεία η βάση.

ENAK – Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία – Ασφάλεια στις ακτές και χορήγηση Α΄ Βοηθειών

-Παρουσίαση:“Action in Greece”, Σοφία Στάμου, Πρόεδρος Sigma Media Group

-Παρουσίαση: Γιώργος Καραχρηστος ΙΤΝ Media

-Παρουσίαση: “Τourism in Loutraki” – Σπύρος Καραβούλης, ΠρόεδροςLoutraki Tourism Organisation

-Παρουσίαση Τοπικά ΜΜΕ

15:00-23:00

Προβολές ταινιών

26 Noεμβρίου – Σάββατο

15:00-19:00

Προβολές ταινιών

19:00

-Ερμηνεία ποίησης Καβάφη από τη Κατερίνα Χέλμη. Στο πιάνο η Ελευθερία Βούλγαρη

20:00

-Παράσταση Re-thinkαπό τους Science Reactors και την Ελένη Γραμματικοπούλου, 70′

Νέοι χαρισματικοί επιστήμονες από διαφορετικές επιστημονικές κατευθύνσεις, μέσα από παραστάσεις Stand up Science (στα χνάρια του Stand up comedy) και Science on stage (επιστημονικό θέατρο), παρουσιάζουν την επιστήμη… αλλιώς!

21:00-23:00

Προβολές ταινιών

27 Νοεμβρίου Κυριακή

18:00

-Τελετή Λήξης – Βραβεία “Χρυσός Πήγασος”

-Bράβευση διακεκριμένης προσωπικότητας από τον χώρο του Κινηματογράφου.

-Συμμετέχει η γυναικεία χορωδία Αγίων Θεοδώρων ΗΧΟΧΡΩΜΑ σε μουσική διεύθυνση Ελευθερίας Βούλγαρη.

-Συναυλία με την Νεανική Ορχήστρα του Καλογεροπούλειου Ωδείου/Ιδρύματος Τεχνών και Πολιτισμού υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Θεοδοσίου

Ιστορία

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου «ΓΕΦΥΡΕΣ» ιδρύθηκε το 2008 στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από την ίδρυση της πόλης της Κορίνθου. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο της Κορίνθου. Από τότε διοργανώνεται από την Εταιρεία Πολιτισμού Cine@Art και την παραγωγό και σκηνοθέτρια Πέτρα Τερζή.

Το Φεστιβάλ είναι ουσιαστικά μια Γέφυρα προβολής της δημιουργίας της παγκόσμιας σύγχρονης Έβδομης Τέχνης με περιφερειακές προβολές και παράλληλες εκδηλώσεις σε επιλεγμένους χώρους Τέχνης στην Πελοπόνησο, σε συνεργασία με Δήμους, τοπικές αρχές και κινηματογραφικές λέσχες.

Βραβείο Χρυσός Πήγασος

Στη Κατηγορία “Παγκόσμιος Κινηματογράφος – Γέφυρες” για τον “Χρυσό Πήγασο” συμμετέχουν σκηνοθέτες που κρίνει το Φεστιβάλ ότι θα κάνουν μεγάλη και σημαντική πορεία σε άλλα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, όπως και γίνεται! (π.χ. Σωτήρης Τσαφούλιας με την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους “Κοινός Παρανομαστής, κ.ά.).

Ο Πήγασος στην αρχαιοελληνική μυθολογία θεωρούνταν το άλογο των Μουσών το οποίο ίππευαν οι ποιητές και πετούσαν στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Για τον λόγο αυτό ο “Χρυσός Πήγασος” απονέμεται σε μια ταινία που διακρίνεται τόσο για την καλλιτεχνική της αξία όσο και για τη δυνατότητά της να ταξιδεύει και να διακρίνεται σε άλλα κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Κριτική Επιτροπή

Τις ταινίες σε διάφορες κατηγορίες θα αξιολογήσουν, οi ηθοποιοί Κατερίνα Χέλμη, Βίκυ Μπαρτζώκα, Άννα Ρεζάν, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ελένη Ροδά, η Ινδή βραβευμένη αθλήτρια αγώνων ταχύτητας αυτοκινήτων influencer Garima Avtar, οι παραγωγοί Vivek Singhania και George F. Roberson, και ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Βεροιώτης.

Πιστοποίηση

Το Φεστιβάλ “ΓΕΦΥΡΕΣ” έχει διακριθεί με την ευρωπαϊκή αναγνώριση EFFE Label, με το σήμα αυτό να αποτελεί την ευρωπαϊκή σφραγίδα ποιότητας αξιοσημείωτων φεστιβάλ τέχνης, που χαρακτηρίζονται από τη προσφορά στο πεδίο των τεχνών, τη συμβολή στην τοπική κοινότητα και το ανοιχτό διεθνές προφίλ τους.Το EFFE Label,είναι μια πιστοποίηση που απονέμεται ύστερα από έλεγχο διεθνών εμπειρογνωμόνων σε φεστιβάλ που πληρούν συγκεκριμένες σταθερές ποιότητας. Το Φεστιβάλ “ΓΕΦΥΡΕΣ” είναι μέλος της κοινότητας EFFE Festivals (Europe for Festivals-Festivals for Europe), μια πρωτοβουλία του European Festivals Association (EFA) και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.Αποτελείται από τα φεστιβάλ που ξεχωρίζουν για την καλλιτεχνική ποιότητα και έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Στόχοι

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου “Γέφυρες” στοχεύει με την πάροδο των χρόνων:

α) στην προώθηση και στήριξη Ελλήνων νέων σκηνοθετών, συγγραφέων και καλλιτεχνών,

β) στη δημιουργία ενός σημαντικού ετήσιου ραντεβού συνάντησης Ελλήνων και διεθνών κινηματογραφιστών, σινεφίλ, της τοπικής κοινωνίας και άλλων πολιτιστικών φορέων, διάρκειας μιας εβδομάδας,

γ) στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της διεξαγωγής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου “Γέφυρες” ως ένα νέο κινηματογραφικό ταξιδιωτικό προορισμό,

δ) στη μετατροπή της περιοχής της φιλοξενίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου “Γέφυρες” σε περιφερειακό πολιτιστικό κι εκπαιδευτικό κέντρο κι ένα σημαντικό χώρο τουριστικής προβολής της Ελλάδος,

ε) στη δημιουργία CITY BRAND για την πόλη που κατ’ επανάληψη θα φιλοξενήσει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ” με απώτερο στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή της πανελληνίως και στο εξωτερικό,

στ) στην ανάπτυξη του εγχώριου τουρισμού και

ζ) στην προώθηση του Eλληνικού πολιτισμού.

Η προβολή της διοργάνωσης του 13ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου “ΓΕΦΥΡΕΣ” θα εχει μεγάλη απήχηση και θα προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού μέσω των εκλεκτών χορηγών επικοινωνίας και το διεθνές δικτυο των συνεργασιών μας.

Χορηγοί επικοινωνίας ΕΡΤ3, ΕΡΤ Τρίπολης, Βουλή Τηλεόραση, κοινωνικά δίκτυα και όλα τα τοπικά ΜΜΕ

Με εκτίμηση,

Πέτρα Τερζή

Ιδρύτρια Φεστιβάλ ΓΕΦΥΡΕΣ

Σκηνοθέτρια, Παραγωγός

Tags:

Comments are closed

Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
HELLENIC MEDIA GROUP
Politispress
THE GREEK NEW PAPER
ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
PANCRETAN ASSOCIATION OF AMERICA
ΚΡΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ”ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”
ΡΑΔΙΟ ΓΕΦΥΡΑ
3XY 1422 AM RADIO HELLAS
Πρόσφατα σχόλια
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
  hellas radio
  Evripos 90 FM
   « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  Με απόφαση του Δ.Σ της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε όλοι οι διαφημιζόμενοι από το επίσημο SITE μας ,προβάλλονται εντελώς ‘’ΔΩΡΕΑΝ’’ χωρίς καμιά από εμάς οικονομική απαίτηση.

  Η αγαστή συνεργασία μας με τις εταιρείες αποτελεί ότι καλύτερο για την Ένωση και τα μέλη της, και τους ευχαριστούμε.

  Attica Group
  Blue Star Ferries
  HELLENIC SEAWAYS
  ANEK LINES
  MINOAN LINES
  GOLDEN STAR FERRIES
  AEGEAN
  OLYMPIC AIR
  SKY EXPRESS
  GELASAKIS GROUP
  LET”S TOUR
  LETS FERRY
  LETS DRIVE
  CRETAquarium Θαλασσόκοσμος
  Lyro dental clinic
  Advertisement