Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Σχολείο Εκπαίδευσης Υγρού Στοιχείου: Επιβίωση-Έρευνα-Διάσωση». Το σχολείο συνδιοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών – Πανελλαδικό Δίκτυο Πολιτικής Προστασίας, την Ομάδα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Γλυφάδας ΟΑΝΕΑΝ, τη Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων ΛΕΦΕΔ Αττικής, την Εθελοντική Ομάδα Προτέκτα Ιλίου & την Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών Αυτοάμυνας Αυτοπροστασίας Περιστερίου. Το σχολείο συνέδραμαν με την πολύτιμη βοήθεια τους ο Eθελοντικός Σύλλογος ΣΕΔΑΠ – Σύλλογος Εθελοντών Δασοπροστασίας Αττικής Πάρνηθας, η Μονάδα Eναέριας Αναγνώρισης – ΜΕΑ, η Μονάδα – Civil Protection Rescuer Swimmers Unit, Στελέχη του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, η Ομάδα Herodotus – IDAFK P.N.C.P.C.M., Στελέχη του Ερυθρού Σταυρού Χαλκίδος και πλήθος οργανώσεων και φορέων. Συμμετείχαν επίσης όλες οι Εθελοντικές Οργανώσεις και Φορείς που έχουν αναρτηθεί στις αφίσες μας κατά την περίοδο προετοιμασίας του. Στο Σχολείο έλαβαν μέρος ως Εκπαιδευόμενοι, Στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας από όλη την επικράτεια. Το 4ήμερο 4-7 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για το σύνολο των εμπλεκομένων και συμμετεχόντων στην Πρωτοβάθμια – Δευτερόβαθμια Εκπαίδευση και τους Φοιτητές Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων για την Α΄κατηγορία, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της Περιφέρειας Αττικής. 


Για τη Β’ Κατηγορία η συμμετοχή των εκπαιδευομένων περιελάμβανε Στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος από Υπηρεσίες της Αττικής, της Σάμου, της Κέρκυρας, της Ρόδου & της Χίου, του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος, των Ειδικών Δυνάμεων, του Ελληνικού Στρατού, (Αερομεταφερόμενο πεζοπόρο Τμήμα Αιγαίου, το Πεζοπόρο Αττικής, τις Ομάδες Φρουρών – Σκύλων ΠΝ, Δύτες Ο.Ε.Ν., την Πολεμική Αεροπορία, τη 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, 575 Τάγμα Πεζοναυτών κ.α.), Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας, Εκπαιδευτικούς, Φυσικά Πρόσωπα, Υπαλλήλους ΟΤΑ Α και Β Βαθμού και πολλούς ακόμα. Το θεωρητικό μέρος της εκπαίδευσης έλαβε χώρα στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων και το πρακτικό μέρος ολοκληρώθηκε στην 1η Παραλία Γλυφάδας παρουσία του Λιμενικού Σώματος. Με το πέρας της εκπαίδευσης οι εκπαιδευόμενοι θα συμμετέχουν σε γραπτές εξετάσεις προκειμένου να αξιολογηθούν για το επίπεδο των γνώσεων και των δεξιοτήτων που απέκτησαν από αυτήν, από Ειδική Τριμελή Επιτροπή αποτελούμενη από εγνωσμένου κύρους εκπαιδευτές. Όλοι έχουμε δικαίωμα στην εκπαίδευση. Ειδικά όταν καταφέρνουμε να ανταποκριθούμε ορθά στα δεδομένα της. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους συνοδούς φίλους και στενούς συνεργάτες εκπαιδευτές για την πολύτιμη στήριξη τους στον Παραολυμπιονίκη και φίλο μας Σταμάτη Κοτζιά έτσι ώστε να ολοκληρώσει το Σχολείο Εκπαίδευσης με επιτυχία  και με τον δυναμισμό που τον διακρίνει. Οι στιγμές είναι πολύτιμες και μετράμε κάθε δευτερόλεπτο που ανατρέπει όλα τα δεδομένα. Όλοι πρέπει να γνωρίζουμε πως θα ανταποκριθούμε σε περιπτώσεις κρίσεων και φυσικών καταστροφών. Παρόντες και στην εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρίες παραμένουμε ενεργοί σε κάθε στιγμή τους. Η επιτυχής ολοκλήρωση του σχολείου οδηγεί στην απόκτηση βεβαίωσης πιστοποίησης από δημόσιο ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Στο πρόγραμμα απονέμονται βαθμοί ECVET, ενώ οι απόφοιτοι, μαζί με το πιστοποιητικό θα λαμβάνουν και το Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού Europass. Eκφράζουμε για ακόμη μια φορά τις θερμές ευχαριστίες μας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας για την σημαντική δωρεά της στο Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών και για την ευκαιρία της αγοράς εξειδικευμένου εξοπλισμού τεχνογνωσίας προκειμένου να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στον εκπαιδευόμενο να προετοιμαστεί και να εκπαιδευτεί σε καταστάσεις κρίσεων έτσι ώστε να έχει ο ίδιος τα εφόδια να εξελίξει τις δυνατότητες του. Ευχαριστούμε όλους τους εμπλεκόμενους.

Comments are closed

Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
HELLENIC MEDIA GROUP
Politispress
THE GREEK NEW PAPER
ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
PANCRETAN ASSOCIATION OF AMERICA
ΚΡΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ”ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”
ΡΑΔΙΟ ΓΕΦΥΡΑ
3XY 1422 AM RADIO HELLAS
Πρόσφατα σχόλια
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
  hellas radio
  Evripos 90 FM
   « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  Με απόφαση του Δ.Σ της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε όλοι οι διαφημιζόμενοι από το επίσημο SITE μας ,προβάλλονται εντελώς ‘’ΔΩΡΕΑΝ’’ χωρίς καμιά από εμάς οικονομική απαίτηση.

  Η αγαστή συνεργασία μας με τις εταιρείες αποτελεί ότι καλύτερο για την Ένωση και τα μέλη της, και τους ευχαριστούμε.

  Attica Group
  Blue Star Ferries
  HELLENIC SEAWAYS
  ANEK LINES
  MINOAN LINES
  GOLDEN STAR FERRIES
  AEGEAN
  OLYMPIC AIR
  SKY EXPRESS
  GELASAKIS GROUP
  LET”S TOUR
  LETS FERRY
  LETS DRIVE
  CRETAquarium Θαλασσόκοσμος
  Lyro dental clinic
  Advertisement