Στην πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων του 4ου διεθνούς συνεδρίου κυκλικής οικονομίας και βιωσιμότητας, το οποίο πραγματοποιείται από 19 έως 21 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κρήτης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης. Στη διοργάνωση συμμετέχουν επίσης το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ο διεθνής επιστημονικός οικονομικός οργανισμός INFER, το Harper Adams University, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Neapolis University Pafos και ο Δήμος Ηρακλείου.

To διεθνές συνέδριο, με πάνω από 150 επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι σημαντικό για το πεδίο του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, καθώς έχει ως αντικείμενο την ανάδειξη εφαρμογών ποικίλων επιπέδων κυκλικής οικονομίας και βιωσιμότητας, με απώτερο στόχο την ενθάρρυνση των ερευνητών να εξετάσουν τις έννοιες της κυκλικής οικονομίας κάτω από μια προσέγγιση ολιστικής κλίμακας.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι «η κυκλική οικονομία αν και σαν σκέψη φαίνεται μια απλή διαδικασία, σήμερα είναι μία αρκετά πολύπλοκη έννοια, μιας και η ζωή μας έγινε πολύπλοκη, με πολλές τεχνητές ανάγκες, που απαιτούν υπερκατανάλωση ποικίλων αγαθών και υπηρεσιών, και οδηγούν στην υπερεξάντληση φυσικών, οικονομικών και ανθρώπινων πόρων».

Επίσης, από τη πλευρά της Κρήτης ως μεμονωμένη γεωγραφική ενότητα, ο Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι η κυκλική οικονομία αποτελεί πρόκληση, μιας και το γεγονός ότι η Κρήτη είναι ένα απομακρυσμένο από την ηπειρωτική Ελλάδα νησί, δημιουργεί το κίνητρο να βρεθούν λύσεις για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και την κάλυψη των αναγκών από πόρους και υπηρεσίες εντός του νησιού.

Ακόμα ανέφερε ότι στο πλαίσιο της Κρήτης ως δυναμικό νησί που στηρίζει την οικονομία του σε δύο τομείς ανάπτυξης, τον τουρισμό και τη γεωργία, μέσα από μια συντονισμένη προσπάθεια της Τεχνικής Βοήθειας του ΠΕΠ Κρήτης με στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης, πραγματοποιήθηκε η καταγραφή και η έρευνα στην αγορά, και οδήγησε σε συζήτηση και επεξεργασία των προτάσεων χρηματοδότησης στο νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης έκλεισε τον χαιρετισμό του με αναφορά στο σχεδιασμό και στις δράσεις διαχείρισης αποβλήτων, ενώ επίσης αναφέρθηκε στην υλοποίηση του πάρκου κυκλικής οικονομίας στο Ηράκλειο.

Categories:

Tags:

Comments are closed

Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης
HELLENIC MEDIA GROUP
Politispress
THE GREEK NEW PAPER
ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
PANCRETAN ASSOCIATION OF AMERICA
ΚΡΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ”ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”
ΡΑΔΙΟ ΓΕΦΥΡΑ
3XY 1422 AM RADIO HELLAS
Πρόσφατα σχόλια
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
  hellas radio
  Evripos 90 FM
   « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  « ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ »

  Με απόφαση του Δ.Σ της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε όλοι οι διαφημιζόμενοι από το επίσημο SITE μας ,προβάλλονται εντελώς ‘’ΔΩΡΕΑΝ’’ χωρίς καμιά από εμάς οικονομική απαίτηση.

  Η αγαστή συνεργασία μας με τις εταιρείες αποτελεί ότι καλύτερο για την Ένωση και τα μέλη της, και τους ευχαριστούμε.

  Attica Group
  Blue Star Ferries
  HELLENIC SEAWAYS
  ANEK LINES
  MINOAN LINES
  GOLDEN STAR FERRIES
  AEGEAN
  OLYMPIC AIR
  SKY EXPRESS
  GELASAKIS GROUP
  LET”S TOUR
  LETS FERRY
  LETS DRIVE
  CRETAquarium Θαλασσόκοσμος
  Lyro dental clinic
  Advertisement